Stiri Vulturi

Echipa lui Dragoș Diculescu câștigă duelul cu singura echipă neînvinsă în Elite Gold

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.04.2023

Echipa lui Dragoș Diculescu câștigă duelul cu singura echipă neînvinsă în Elite Gold

Landstede Hammers Zwolle a reușit o surpriză notabilă în BNXT League într-un meci de vineri. Echipa lui Dragoș Diculescu i-a administrat lui Kangoeroes Basket Mechelen primul eșec din Elite Gold, la capătul unei confruntări câștigate cu 84-81.

Partida de pe terenul lui Zwolle a avut parte de un început extrem de echilibrat. După ce gazdele au pus un avans de șapte puncte pe tabelă, echilibrul a pus stăpânire pe joc și niciuna dintre formații nu s-a mai distanțat la mai mult de o posesie în primul sfert. Belgienii conduceau cu 20-21 după primele 10 minute. Aceștia au avut un al doilea sfert mult mai bun, iar la pauza mare intrau cu un avantaj de nouă lungimi: 37-46.

Diferența de pe tabelă a devenit de două cifre în debutul părții secunde, dar Diculescu și compania au reușit un run de 14-2 prin care reveneau în avantaj, iar înaintea actului decisiv, tabela indica 61-58. Cei de la Mechelen au egalat rapid, dar finalul de meci părea că le va aparține gazdelor. Cu toate acestea, Mechelen a marcat șapte puncte la rând și părea că se îndreaptă către o nouă victorie. Duje Dukan a avut alte planuri, iar Zwolle s-a impus cu 84-81 în cele din urmă.

Dragoș Diculescu a fost unul dintre cei trei oameni în double-digits de la Zwolle. Baschetbalistul autohton a totalizat 10 puncte și o recuperare. El a transformat 3/8 aruncări din acțiune, 2/5 de la distanță și 2/2 de la linia de libere în 22 de minute petrecute pe parchet. Baschetbalistul român a avut un indice al eficienței de +7.

Duje Dukan a fost omul meciului. Pe lângă coșul care a întors soarta partidei, croatul a avut 30 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Boyd Van Der Vuurst a terminat cu 14 puncte, 2 recuperări și 7 pase decisive. De la Mechelen, Richmond Aririguzoh s-a remarcat cu 22 de puncte și 11 recuperări, iar Wen Mukubu a avut 20 de puncte și 5 recuperări.

Landstede Hammers Zwolle are un bilanț de 2-5 în Elite Gold și ocupă locul al șaptelea. Următorul meci are loc marți, 18 aprilie, pe terenul lui Filou Oostendem de la ora 21:30.

*foto: Orange Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!