Stiri Vulturi

Echipa Națională de baschet masculin își va afla adversarele pentru EuroBasket 2015 pe 3 februarie

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.01.2014

Echipa Națională a România de baschet masculin își va cunoaşte adversarele din preliminariile pentru EuroBasket 2015 pe dată de 3 februarie. FIBA Europe tocmai a anunțat că extragerea se va desfășura la Barcelona cu începere de la ora 13:00, ora locală la Hotel Majestic.

Această extragere precedează evenimentul principal și anume tragerile la sorți pentru grupele de la FIBA Basketball World Cup, turneu ce va fi găzduit de Spania.

Revenind la EuroBasket 2015, pentru acest turneu au mai rămas 16 locuri disponibile, pentru care se vor lupta 29 de formații, incluzând aici și naționala României. Numărul echipelor care vor participa la calificările pentru EuroBasket 2013 ar putea să scadă deoarece sunt unele echipe care au aplicat pentru un wild card la FIBA Basketball World Cup iar dacă-l vor obține se vor califica automat și la EuroBasket 2015. O decizie în privința acestor wild carduri se va lua în cursul zilei de 1 februarie.

Pe lângă cele 16 echipe care vor veni din calificări, mai există 8 formații deja calificate. Este vorba de campioana europeană en-titre Franța, Lituania, Spania, Croația, Slovenia, Serbia și gazda Ucraina. Estonia pentru care evoluează Sten Sokk și-a asigurat și ea un loc la EuroBasket 2015 în urma turneului de calificare din 2013.

Astfel echipele care vor fi prezente la tragerea la sorți pentru preliminariile EuroBasket 2015 sunt următoarele:

Austria

Germany*

Netherlands

Belarus

Great Britain

Poland*

Belgium

Greece*

Portugal

Bosnia and Herzegovina*

Hungary

Romania

Bulgaria

Iceland

Russia*

Czech Republic

Israel*

Slovak Republic

Denmark

Italy*

Sweden

F.Y.R. of Macedonia

Latvia

Switzerland

Finland*

Luxembourg

Turkey*

Georgia

Montenegro

 

 Notă: Echipele marcate cu * au aplicat pentru un wild card la FIBA Basketball World Cup din 2014

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!