Stiri Vulturi

Echipa României U20 dispută două partide amicale cu Polonia la finele acestei săptămâni

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.06.2014

Echipa națională a României U20 dispută două meciuri amicale în compania reprezentativei similare a Poloniei. Cele două partide vor avea loc vineri, 13 iunie, meci închis publicului și sâmbătă, 14 iunie cu începere de la ora 11:00. Cele două partide se vor desfășura în Arena de Baschet din București. România se pregătește astfel pentru Campionatul European U20 Divizia B ce se va desfășura în Bosnia la Sarajevo, începând cu data de 10 iulie.

Selecționerul echipei naționale a României U20, Hristu Șapera, a vorbit despre modul în care s-a pregătit echipa pe care o are sub comandă. Deși nu a avut toți jucătorii de la începutul pregătirii, tehnicianul speră la un progres cât mai vizibil și cât mai rapid:

„Am făcut o pregătire destul de bună în timpul scurt pe care l-am avut. Nu am putut avea toți jucătorii încă de la început ceea ce contat dar acum suntem cu toții, vom încerca să progresăm cât se poate de mult, cât se poate de repede și încercăm să scoatem maximul din ceea ce se poate face.”

Antrenorul care în acest sezon s-a aflat pe banca lui BCM U Pitești, a vorbit despre primul adversar al României din această perioadă de pregătire:

„Polonia este un adversar destul de dificil pentru noi în acest moment dar posibilitatea de a disputa meciuri amicale este destul de limitată și atunci trebuie să acceptăm orice amical pe care îl putem juca.”

Hristu Șapera a clarificat și situația jucătorilor care nu au dorit să se prezinte la lot și se declară extrem de dezamăgit de atitudinea tinerilor baschetbaliști:

„Eu sunt foarte nemulțumit de faptul că o serie întreagă de jucători pe care eu m-am bazat, pe care i-am convocat, nu s-au prezentat la lotul național. Pentru mine, motivele pentru care ei nu au venit sunt neinteresante dar jucători precum Norbert Steff, Raul Covaciu și Bogdan Pogăcean care pur și simplu au refuzat să se prezinte la lot iar acesta este un lucru pe care eu nu-l înțeleg. Dincolo de asta, eu sunt mulțumit de jucătorii care au venit la lot, care își doresc să facă performanță și care doresc să joace pentru echipa națională a României. Deci să fie foarte clar, jucătorii au fost convocați la lot dar au refuzat convocarea.”

Lotul pe care Hristu Șapera se bazează în acest moment, este format din: Dimitirs Rasty, Vlad Tincu, Andrei Ene, Mehmet Hortoglu, Florin Dăscălescu, Georgian Păun, Andrei Damian, Vlad Cobzaru, Vlad Stoicoviciu, Mario Lazăr, Mirel Dragoste, Cătălin Staicu, Alin Olaru, Lucian Țîbârnă și Adrian Oprea.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Staicu
    Un jucator indispensabil lotului national. Incredibil...

    cu 9 ani în urmă (14.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!