Stiri Vulturi

Emanuel Cățe: „Acestă echipă e încă în construcție și doar meci de meci ne putem îmbunătăți evoluția” (Video)

Valentin Todea, Mara Mihăilescu

Valentin Todea, Mara Mihăilescu
22.02.2019

 

Selecționata tricoloră a trecut joi seara pe teren propriu de naționala macedoneană cu scorul de 65-53, într-un meci din precalificările pentru EuroBasket 2021. Peste două zile, la Priștina, echipa pregătită de Tudor Costescu va evolua în fața primei reprezentative din Kosovo, într-o confruntare ce contează doar pentru palmares.

După partida câștigat în fața Macedoniei, jucătorul României, Emanuel Cățe, a oferit declarații despre întâlnirea de la Ploiești și despre atmosfera creată de spectatorii prezenți la sală:

„M-am simțit extraordinar, mi-a plăcut că am avut mulți fani care ne-au adus un mare avantaj pe parcursul meciului, s-a simțit prezența lor și sper ca în continuare la meciurile României să ne susțină cât mai mulți.

Știam de la început că o să fie un meci foarte greu, dar ne-am mobilizat exemplar, am luptat până în ultima secundă, cred că câteva greșeli în apărare ne-au costat foarte mult la final. Asta este, ne mai trebuiau două puncte, mi-a plăcut că am luptat, dar atât s-a putut astăzi.”

Pivotul în vârstă de 21 de ani a vorbit și despre confruntarea cu Kosovo, de duminică:

„E important pentru noi să facem un meci bun ca echipă, să creștem în valoare, pentru că acestă echipă e încă în construcție și doar meci de meci ne putem îmbunătăți evoluția, ca și până acum.”

Întrebat fiind despre diferențele de la lotul național dintre perioada EuroBasket 2017 și momentul actual, Cățe a răspuns:

„Atunci în primul rând era aproape o altă echipă, sunt foarte multe schimbări de atunci, avem un nucleu de jucători tineri, care va forma și în viitor echipa noastră, și cum am spus și înainte, trebuie să creștem de la meci la meci și să muncim fiecare la echipele de club, pentru că suntem împreună doar câteva zile o dată la trei-patru luni și diferența se vede în special în modul în care se lucrează la echipele de club și pe parcursul anului, în câteva zile nu putem schimba mare lucru.”

Tânărul baschetbalist a descris de asemenea experiența din prima ligă spaniolă, acesta fiind component al echipei UCAM Murcia:

„Mă simt în primul rând foarte obosit, pentru că este extraordinar de mult de muncă, în fiecare zi muncim, ne antrenăm, studiem faze, e foarte solicitant. Știam ce mă așteaptă și sunt dispus să continui tot așa mai departe. Sunt foarte multe deplasări, două meciuri pe săptămână la cel mai înalt nivel, e foarte mult de alergat.”

Vezi video aici: 

Vezi această postare pe Instagram

Ploiești, 21 feb 2019

O postare distribuită de Federatia Romana de Baschet (@frb_romania_basketball) pe Feb 22, 2019 at 2:48 PST

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Nu inteleg, cum se poate?!
    Cum poate juca Romania cu o asa-zisa nationala a unui stat pe care oficial nu il recunoastem?! Adica, din punct de vedere legal, pentru Romania, Kosovo nu exista!!! Cu toate acestea, se joaca un meci de baschet cu o echipa nerecunoscuta, inexistenta.....cum vine asta?!?

    cu 5 ani în urmă (22.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!