Stiri Vulturi

Emanuel Cățe se află în autoizolare în Spania: „Facem antrenamentele împreună, pe o aplicație online”

Emanuel Cățe se află în autoizolare în Spania: „Facem antrenamentele împreună, pe o aplicație online”

Emanuel Cățe a fost din nou liderul României la meciurile jucate în luna februarie și, cu tonusul câștigat în acele partide, s-a întors în Spania, acolo unde spera să impresioneze în continuare în Liga ACB, în culorile celor de la UCAM Murcia.

Din păcate, pandemia de coronavirus care a ajuns în toate colțurile lumii a atins și Spania. De altfel, țara iberică este una dintre cele mai afectate din cauza covid-19.

Emi Cățe se simte însă bine, este sănătos și își continuă antrenamentele de acasă. Am luat legătura cu el pentru un scurt interviu. 

„Mă simt foarte bine. Sunt acasă, singur. Ies doar pentru cumpărături. E foarte liniștit orașul, foarte puțină lume, toți respectă regulile pentru că situația este destul de delicată în Spania.”

Emi ne-a povestit că nu s-a mai întâlnit cu colegii de o săptămână:

„Vineri dimineața (13 martie) a fost ultimul antrenament cu echipa. De luni fac acasă fac forță și cam atât”.

Întrebat despre atmosfera în echipă și cum păstrează legătura cu antrenorii:

„Păi jucătorii sunt oarecum surprinși, e ceva nou pentru toată lumea. Vrem la antrenament majoritatea, dar sala e închisă prin lege acum. Antrenorii ne transmit informații pe grupul de whatsapp pentru pregătirea fizică. Avem de ales, ori facem împreună cu preparatorul fizic pe o aplicație online live, ori ne trimite el un program și îl facem când vrem, dar trebuie să îi trimitem filmarea. Eu prefer să fac antrenament cu toată lumea, când ne strângem.”

Cât despre competiția spaniolă, Emi se arată sceptic de faptul că Liga ACB ar putea fi reluată:

„S-a anunțat luni că liga se va relua pe 24 aprilie, dar rămâne să vedem cum va evolua virusul. Eu sincer nu cred că se va mai juca din nou, majoritatea americanilor cred că vor dori să plece acasă cu familiile lor. Iar dacă se reia, cred că se va juca doar playofful, fără finalul de sezon regulat”.

Întrebat despre cum își petrece timpul liber în Spania, Emi ne-a zis că citește, vede filme și seriale, fiind mare fan al seriei Narcos.

Cât despre situția din România:

„Sunt la curent zilnic cu informațiile, citesc știri, atenție mare la ce citim! și am discutat și cu prietenii de la națională. Am vorbit și cu părinții, totul e în regula”.

La final, internaționalul român a avut și un mesaj pentru fanii baschetului din România:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro) on

În acest sezon de Liga ACB, Emi Cățe a avut o prestație excelentă în doar 16:36 minute jucate pe partidă în 21 de meciuri. El a adunat medii de 6,6 puncte, 3,5 recuperări, 0,8 pase decisive și 0,5 capace, cu 72% din acțiune, 78% de la libere și +9,7 indice al eficienței.

Cățe a devenit și noul lider al naționalei în vara trecută, în precalificările pentru EuroBasket 2021. Totodată, jucătorul Murciei a adunat câte un double-double cu Spania (19 puncte, 13 recuperări) și Israel (10 puncte, 10 recuperări) în primele două dueluri din calificările pentru competiția europeană.

*foto:  fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!