Stiri Vulturi

Emanuel Cățe: „Trebuie să găsim o soluție să putem să trecem peste momentele grele”

Emanuel Cățe: „Trebuie să găsim o soluție să putem să trecem peste momentele grele”

România a pierdut joi, 22 februarie, duelul cu Luxemburg din prima etapă a pre-calificărilor pentru Campionatul Mondial de Baschet din 2027, scor 72-76. Tricolorii au condus chiar și la 23 de puncte, însă oaspeții au revenit în actul decisiv și s-au impus în prelungiri.

Liderul naționalei a fost Emanuel Cățe, care a adunat 25 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și un indice al eficienței de +30. Iată ce a spus pivotul de 26 de ani, la conferința de presă:

Nu cred că sunt foarte multe de adăugat față de ce a zis Silvă, însă cred, categoric, că trebuie să fim mai buni. Chiar dacă nu înscriem, trebuie să găsim o soluție să putem să trecem peste momentele grele de la sfârșit și, de ce nu, să încheiem meciul așa cum l-am început. Nu neapărat că ne-au blocat foarte tare, însă dacă nu reușim să marcăm, nu putem să câștigăm. Nu știu ce-ar mai fi de adăugat. Pleacă de la fiecare să își dorească mai mult să poate fie acolo în momentele decisive și să reușim să câștigăm pe viitor. Nu s-a încheiat, e primul meci în această campanie și sunt sigur că vom reveni mai buni.

Cățe a vorbit și despre susținerea publicului, în tribunele BTarena fiind prezenți peste 3000 de fani:

Le mulțumim foarte mult. S-a simțit aportul lor, chiar i-am simțit de pe teren. Ne-au dat multă energie în momentele în care aveam nevoie și îmi pare rău că nu am reușit să-i răsplătim cu o victorie azi, pe teren.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    jos palaria, caracter ireprosabil
    Sper sa poti trece peste orice impedimente si sa ramai la Cluj si la anul, altfel....

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      hai sa ne mai descretim fruntile
      si cum am mai spus, trebuie neaparat gasita de urgenta prin Cluj o Ildiko Manasses sau o Aurora Dragos. Asta daca vrem ca Emi Cate sa ramina la Cluj. Pentru cei mai tineri, asa au ramas Mircea Cristescu si Bubu Roschnafsky care jucau la Steaua ( multicampioana anilor 1950-1960-1970-1980 si cam atit ) dar au venit minati de Dragobete spre Cluj.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    El a facut cat a putut
    Dar nu pot sa uit faza cu contra atacul de la final cand avand 3 contra 1, Tohatan cred, a aruncat efectiv mingea, crispat…
    Problema e ca degeaba ai 2 jucatori cu experienta ca si Cate si Petrica, care fac fata momentelor de presiune, cand ceilalti se pierd 1-2…

    cu 2 luni în urmă (23.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!