Stiri Vulturi

Emi Cățe, cel mai eficient jucător în FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers din Europa

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.07.2018

emi cate eficienta

Emanuel Cățe, pivotul echipei naționale de baschet a României, este unul dintre principalii remarcați din punct de vedere statistic în prima fază a FIBA Basktball World Cup 2019 Qualifiers din Europa. Chiar dacă România a fost ultima în grupa din care au mai făcut parte Croația, Italia și Olanda, și a ratat calificarea în faza următoare, Emanuel Cățe a fost cel mai eficient jucător de pe bătrânul continent în această campanie de calficare.

Emanuel Cățe a adunat un index al eficienței de 22.5 unități în cele 6 partide jucate sub tricolor în această campanie. Singurul jucător care a depășit 20 de unități la eficiență a fost islandezul Martin Hermannsson cu 20.5. Podiumul celor mai eficienți jucători în prima fază a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers a fost veteranul grec Ioannis Bourousis, cel care a adunat în medie 18.8 unități la eficiență.

Lider la recuperări. Emi a fost și cel mai bun jucător la recuperare în această primă fază de calificare pentru campionatul mondial din 2019. Pivotul român a strâns în total 61 de mingi la panou, pentru o medie 10.2 recuperări pe meci. Cățe a fost singurul jucător care a acumulat o medie a recuperărilor formată din două cifre. Gabe Olaseni (Marea Britanie) cu 8.8 recuperări și Aleksandar Vezenkov (Bulgaria) cu 8.2 au fost cei mai buni recuperatori în această campanie după Emi.

Un alt capitol la care Emi Cățe a fost în top este acela al capacelor, cu o medie de 2.0 capace/meci și un total de 12, el este al doilea după islandezul Tryggvi Hlinason care a avut o medie de 2.3 capace.

Cifrele lui Emanuel Cățe din fiecare al FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers:

@Italia: 16 puncte, 8 recuperări, 1 pasă decisivă, 1 recuperare - 25 eficiență
vs Olanda: 12 puncte, 8 recuperări, 2 capace – 22 eficiență
@Croatția: 13 puncte, 14 recuperări, 5 capace – 22 eficiență
vs Italia: 15 puncte, 9 recuperări, 2 capace – 23 eficiență
@Olanda: 16 puncte, 10 recuperări, un capac – 23 eficiență
vs Croația: 9 puncte, 12 recuperări, un capac – 20 eficiență

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate