Stiri Vulturi

Exclusiv. Alexandru Olah: „Știm că ne putem duela cu toată lumea din grupa noastră”

Exclusiv. Alexandru Olah: „Știm că ne putem duela cu toată lumea din grupa noastră”

Astăzi, 24 februarie, de la ora 19:00, în direct la Digisport 3, România o întâlnește pe Israel în preliminariile EuroBasket 2021. În prima etapă, „Vulturii” au fost învinși, pe teren propriu, de Spania (71-84), în timp ce adversarii s-au impus împotriva Poloniei (71-75).

În ciuda acestor rezultate, Alexandru Olah este încrezător în șansele României de a învinge în Tel Aviv, fiind motivat de potențialul naționalei. Baschetbalistul lui CB Breogan a fost prezent pe parchetul BTarena și în 2017, la ultima întâlnire dintre România și Spania, și a făcut o comparație între cele două loturi ale campionilor mondiali

Da, într-adevăr, o echipă total diferită față de ce-am întâlnit noi. Ne și așteptam la asta. Și ei sunt tineri, dornici să demonstreze, atât antrenorului de la națională, cât și țării, că ei sunt viitorul Spaniei. În meciul de joi am plecat cu speranțe și chiar am crezut până în ultima secundă că vom câștiga, însă experiența și valoarea campionatului, a jucătorilor și dorința lor și-au spus cuvântul. Până la urmă, poartă și ei o povară, este campioana mondială și nu se acceptă să piardă. Și-au dat toată silința, au jucat foarte dur, cu energie și și-au demonstrat valoarea”.

Legat de următoarea adversară a tricolorilor, Olah a declarat următoarele:

O altă formație tânără, joacă mult pe viteză și parcă sunt sudați mai bine decât spaniolii. Joacă de mai mult timp împreună și nu ne-am așteptat ca ei să bată în Polonia. După meciul nostru și noi am prins speranțe, știm că ne putem duela cu toată lumea din grupa noastră. Mergem acolo să câștigăm. Dacă învingem, va fi foarte interesant ce se întâmplă în viitor”.

Jucătorul născut la Timișoara a vorbit și despre relația sa din teren cu Emanuel Cățe, celălalt baschetbalist român care evoluează în Spania.

Noi doi chiar putem face o echipă foarte bună în teren. Tudor, antrenorul nostru, se bazează pe aruncarea mea de la 3 și de aceea mă joacă pe poziția 4. Însă, în apărare, schimbăm rolurile eu cu Emi: el se apără la poziția 4 și eu la poziția 5. Când noi doi suntem pe teren, avem talie foarte mare ceea ce e un avantaj. La recuperări ofensive sau chiar în apărare avem un avantaj, putem domina din punct de vedere al reboundurilor, al atacului în post și așa mai departe. Ne cunoaștem jocul, știm fiecare ce putem face și încercăm să găsim o soluție să câștigăm”.

Duminică, 23 februarie, Spania a cedat în fața Poloniei, scor 69-80, astfel că o victorie a României ar stabili un oarecare echilibru în grupa A. Jocul începe la ora 19:00 și va putea fi văzut pe Digisport 3.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!