Stiri Vulturi

Exclusiv. Sebastian Saiz: „Ne-am dorit să dăm 100% și asta am făcut”

Exclusiv. Sebastian Saiz: „Ne-am dorit să dăm 100% și asta am făcut”

Joi, 20 februarie, Spania a învins-o pe România cu scorul de 84 la 71 și dacă la unele capitole a dominat clar, la altele lupta a fost echilibrată. Un exemplu este duelul de sub panou, unde Emanuel Cățe și Sebastian Saiz au făcut spectacol, fiind principalii marcatori ai partidei.

Saiz a jucat 24 de minute și a adunat 17 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace și o intercepție. La final, acesta s-a arătat mulțumit de felul cum el și coechipierii săi au evoluat în primul meci al preliminariilor EuroBasket 2021.

Cred că a fost un meci bun. Știam că vor începe bine și, de asemenea, mereu este dificil să joci în deplasare. Ei au câțiva jucători care evoluează în Spania și noi aveam nevoie să fim constanți timp de 40 de minute. Am reușit să facem asta. Un meci e un meci, indiferent că e vorba de playoff, de începutul calificărilor sau de sfârșitul lor. Ne-am dorit să dăm 100% și asta am făcut”.

Chimia este unul dintre principalele atuu-uri ale Spaniei, nu numai în baschet, ci în majoritatea sporturilor de echipă. Întrebat despre acest aspect, pivotul născut în Madrid a declarat următoarele:

Cred că este fantastică. Chimia reprezintă unul dintre motivele principale pentru care suntem o formație așa de bună. Jucătorii care ajung la națională se știu unii pe alții, se duelează în campionat, iar acest lucru contribuie la relațiile dintre noi”.

Spaniolul lui Sun Rockers Shibuya și-a încheiat declarația cu niște cuvinte de laudă la adresa lui Emi Cățe, cel mai eficient jucător de pe teren.

E un baschetbalist bun, joacă în ACB și e foarte puternic. E liderul acestei echipe și cred că face o treabă foarte bună. Felicitări lui și sper să ne întâlnim din nou”.

Sebastian Saiz a absolvit universitatea Ole Miss și apoi a fost achiziționat de Real Madrid, care l-a împrumutat lui Miraflores și Iberostar Tenerife. Din 2019, pivotul de 2m05 evoluează în Japonia, la Sun Rockers Shibuya.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!