Stiri Vulturi

Fiba.com: „Darwiche și Nicolescu au prins aripi”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
30.12.2017

fiba bobe nicolescu georges darwiche

FIBA.com, site-ul oficial al Federației Internaționale de Baschet, a scris un material despre doi dintre cei mai tineri jucători din preliminariile Campionatului Mondial din 2019, „Vulturii” Georges Darwiche și Bobe Nicolescu.

Fiba.com notează că, după prestația naționalei în cadrul grupei de la Eurobasket, noul selectioner Zare Markovski a apelat la ”young-guns”, așa cum au fost supranumiți tinerii din lotul României de către cei de la FIBA, iar planul său a dat roade.

Articolul de pe site-ul oficial FIBA descrie performanțele celor doi, care deși în primul meci nu au ieșit prea mult în evidență, în meciul cu Olanda și-au luat revanșa. Darwiche a impresionat contra „batavilor” cu 6 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, iar Nicolescu cu 9 puncte și 4 recuperări.

Antrenorul naționalei, Zare Markovski, a comentat prezența și jocul juniorilor în cadrul echipei:

„Imaginați-vă cu cât entuziasm vor continua să lucreze mâine la antrenamente, sau chiar să aștepte următorul meci la națională. Știu cât joacă ei la echipele de club, am citit statistica, dar nu asta trebuie să mă intereseze. Dacă aș fi continuat să mă gândesc la asta și dacă ar fi continuat să joace același număr de minute, nu am fi ajuns nicăieri. De aceea trebuie să încercăm să ne mișcăm repede și cât mai fresh și poate chiar să le arătăm jucătorilor mai tineri, care nu fac parte din echipele naționale, că dacă muncesc și joacă, de exemplu ca Darwiche, pot ajunge și ei acolo.”

România a avut o prestație bună în prima dublă din cadrul calificărilor la Campionatul Mondial din 2019. După o înfrângere în Italia, scor 75-70, pentru ca apoi să bată Olanda acasă, 75-68.

Următorul joc al naționalei de seniori va fi pe 23 februarie, în Croația, iar pe 26 la Cluj-Napoca, va avea loc revanșa cu Italia.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!