Stiri Vulturi

FIBA World Cup 2014: Marc Gasol speră la un nou titlu cu Spania

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
30.05.2014

Pivotul lui Memphis Grizzlies, Marc Gasol,  este una dintre cele mai importante piese din angrenajul naționalei Spaniei, alături de fratele său, Pau. La cei 29 de ani ai săi a reușit un sezon bun în NBA cu o medie de 14,6 puncte pe meci. De asemenea a avut un rol important în câștigarea titlurilor Europene din 2009 și 2011, dar și a medaliilor de bronz la Olimpiadele din 2008, Beijing și 2012, Londra.

Deoarece până la Cupa Mondială de anul acesta nu mai este foarte mult timp, site-ul FIBA.com i-a luat un interviu lui Marc Gasol în care acesta vorbește despre sezonul din NBA și despre așteptările pe care le are de la Cupa Mondială organizată de Spania.

FIBA: Ai lipsit 20 de meciuri în NBA din cauza unei accidentări la genunchi. Cum te simți acum?

M.G.: A fost un sezon lung și interesant, chiar dacă am avut câteva săptămâni probleme la un genunchi. A trebuit să îmi adaptez mișcările deoarece nu puteam să mă mișc natural, dar am dat totul  pe teren pentru a-mi ajuta echipa să câștige meciuri. Niciodată nu am avut asemenea probleme  și am învățat multe din experiența aceasta. Acum mă simt mai bine și sper să nu mai am probleme cu genunchiul.

FIBA: Cum te simți după ce echipa ta a fost eliminată din prima rundă a playoff-ului?

M.G. :Este frustrant deoarece am pierdut în meciul 7 seria cu Oklahoma City Thunder. Am jucat bine în sezonul regulat și nu ne-am lăsat învinși ușor. Cred că am jucat bine, ținând cont că am câștigat peste 50 de meciuri pentru al treilea an la rând. Sunt mândru că Memphis Grizzlies este o echipă puternică în Conferința de Vest. 

FIBA: Mai sunt 3 luni până la Cupa Mondială. La ce te aștepți, ținând cont să vei juca acasă?

M.G. : Va fi fantastic să jucăm acasă. Nu e nimic mai plăcut decât să joci în față proprilor fani, a familiei și având o țară întreagă în spate. Ne dorim să facem meciuri cât mai bune și abia așteptăm să înceapă. Echipa va da totul pentru a aduce bucurie fanilor. Sunt sigur că vom avea un lot competitiv. Spania are mulți jucători de valoare și toți sunt apți în acest moment.

FIBA: Mulți speră o finală SUA - Spania

M.G. : Înainte să ne gândim la finală, trebuie să ne concentrăm la pregătire. Va fi important să ne antrenăm bine și să lucrăm la tactică pentru a fi competitivi încă de la început. Știu că mulți se asteaptă la o finală între SUA și Spania și sunt sigur că va fi un meci deosebit. Câștigarea titlului pe teren propriu împotriva celei mai bune echipei și a campioanei en-titre ar fi un vis devenit realitate.

 

sursa foto: zimbio.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!