Stiri Vulturi

FIBA World Cup 2014 - Nicolas Batum confirmă participarea la turneul final organizat în Spania

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.05.2014

Francezul Nicolas Batum s-a decis în cele din urmă să participe alături de naționala țării sale la Campionatul Mondial organizat anul acesta în perioada 30 august - 14 septembrie în Spania

Extrema de 25 de ani care evoluează în NBA la Portland Trail Blazers are la activ în echipamentul Franței o medalie de aur la FIBA EuroBasket din 2013, competiție organizată în Slovenia, respectiv o medalie de argint la EuroBasket 2011, turneu final organizat în Lituania. În anul 2006, Batum a fost desemnat MVP-ul Campionatului European U18. 

Sportivul născut în Lisieux are până în prezent 42 de meciuri pentru reprezentativa masculină a Franței în competițiile importante, Campionatul Mondial, European, respectiv Olimpiada de vară. La Europeanul din 2013, atunci când Franța a cucerit titlul suprem, Nicolas a adunat în cele 10 meciuri jucate medii de 11.6 puncte, 5.1 recuperări și 2.3 pase decisive. 

În primă instanță Nicolas Batum nu era foarte sigur că va participa la FIBA World Cup 2014, însă până la urmă s-a decis să-și ajute echipa din nou la un turneu final. Franța este repartizată în Grupa A alături de Brazilia, Egipt, Spania, Iran și Serbia. 

*Foto: philly.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!