Stiri Vulturi

FIBA World Cup 2014 - Pau Gasol confirmă participarea la turneul final organizat în țara sa natală

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.04.2014

Pau Gasol, pivotul formației Los Angeles Lakers și a naționalei Spaniei, a anunțat într-un interviu acordat celor de la AS că, va juca pentru reprezentativa țării sale la Campionatul Mondial din acest an organizat chiar în Spania. 

„Voi juca alături de echipa mea națională la FIBA World Cup. Mi-ar face mare plăcere să mai joc încă 5 ani de acum înainte”, a spus baschetbalistul. Printre altele, Gasol a mai spus că aceste zile s-ar putea să fie ultimele în curtea celor de la Lakers. „O să iau în considerare toate ofertele pe care le voi primi pe parcursul verii și, desigur, voi vorbi și cu cei de la Lakers”.

Primul turneu final la care Pau Gasol a îmbrăcat echipamentul reprezentativei de seniori al Spaniei a fost Campionatul European din 2001 organizat în Turcia, atunci când aceștia au cucerit medalia de bronz. Tot în cadrul FIBA Eurobasket, Gasol și-a mai trecut în palmares 2 medalii de argint în Suedia 2003 și Spania 2007, respectiv 2 titluri de campion european în Polonia 2009 și Lituania 2011. La nivel de FIBA World Cup, baschetbalistul de 2.13 metri a cucerit alături de națională tilul mondial în Japonia 2006. Totodată, jucătorul născut în Barcelona are la activ și 2 medalii olimpice, ambele de bronz, în 2008 (Beijing) și 2012 (Londra). 

În actuala stagiune din NBA, Gasol și Lakers nu au prins play-off-ul. În sezonul regulat, Pau a bifat 60 de prezențe în echipamentul galben-violet, de fiecare dată ca titular, timp în care a acumulat medii de 17.4 puncte, 9.7 recuperări și 3.4 pase decisive, totul în 31.4 minute jucate. 

În cadrul Campionatului Mondial din această vară, Spania a fost repartizată în Grupa A alături de echipe precum Brazilie, Egipt, Franța, Iran și Serbia.

*Foto: zimbio.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!