Stiri Vulturi

Gheorghe Mureșan: "Sistemul din România este prost"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.08.2013

Prezent la tabăra de baschet pe care o organizează anual la Cluj, Gheorghe Mureșan a precizat că sistemul după care lucrează FR Baschet este falimentar și a justificat această afirmație prin faptul că nu se poate oferi niciun exemplu de jucător descoperit, crescut și format în România în ultimii ani.

"Aș putea să spun lucruri foarte frumoase despre federație, dar prefer să le spun lucrurilor pe nume, așa cum sunt. Poate atunci când vorbesc despre faptul că sistemul în România este prost și nu ajută la dezvoltarea jucătorilor unii consideră că exagerez. Dar nu pot să mă contrazică pentru că pur și simplu nu au exemple. Nu au niciun exemplu." (ziuadecj.realitatea.net)

Mureșan este stabilit în Statele Unite ale Americii, însă organizează o tabără de baschet anual la Cluj. În această vară au participat 120 de copii la acest camp.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Concordia Chiajna Nicusor :

    ...
    Totul este prost în țara asta. Poate peste 50-60 de ani să apară vreo schimbare în bine.

    cu 10 ani în urmă (21.08.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ........
    Se vede si dupa Marte asta!
    Nu e un mediu sanatos,se merge pe principiul '' plasei'' in continuare,nu pe al VALORII!....culegem ce-am semanat!
    Dezinteres,lipsa SELECTIE la nivel de copii si juniori (ne multumim cu cei care vin la Sala),lipsa motivatie antrenori,lipsa dezvoltare antrenori( training-uri),lipsa deschidere!
    Cati au auzit de IDP?.....poate 2-3 !:)))....sau poate niciunul!.....avem de recuperat vreo 20-30 ani in baschet,problema care se pune e, de cand incepem sa numaram?:)))...pana atunci unii ''poeti'' pun semnul = intre Sinevic si Sasa Djordjevic!:))))....da,putem pune = doar in dreptul terminatiei ''ic''!!!:)))

    cu 10 ani în urmă (21.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MD :

    Hai sa facem ceva...
    Daca anumite persoane fac lucruri rele sau proaste nu inseamna ca totul si eventual toti suntem prosti.
    Daca hotul sau prostul a pus mana pe borcanul cu miere trebuie sa il plesnesti peste mana nu sa pleci capul timp de vreo 50 ani.
    E cel mai simplu sa generalizam si sa o lasam sa mearga in continuare tot asa.
    Asta isi doresc si "baietii destepti" !
    Haide sa facem ce putem si sa miscam odata si baschetul din loc.
    E mai simplu cu baschetul decat cu toata tara.
    Dar in primul rand trebuie sa renuntam la "proverbiala" lene romaneasca.
    Jucatorii trebuie sa se antreneze de 2 ori mai mult pentru a se putea bate cu cei mai buni din Europa, antrenorii trebuie sa faca selectia doar pe valoare si trebuie sa invete si ei mult mai mult.
    Federatia trebuie sa asigure conditii pentru cei mai buni jucatori astfel incat sa fie motivati sa faca sacrificii, sa angajeze mai multi antrenori straini la loturi pentru a crea competitivitate care sa impinga pe antrenorii romani sa invete si sa aplice apoi baschetul modern.
    Si sa caute bani, adica sponsori.
    Iar cei care vor binele sa nu se mai certe intre ei si sa fie obiectivi si pro-activi.

    cu 10 ani în urmă (21.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!