Stiri Vulturi

Giordan Watson, cel mai bun marcator al României în duelul din Kosovo

David Istrate

David Istrate
25.02.2019

Duminică seara, 24 februarie, România a încheiat prima fază a precalificărilor pentru Campionatul European din 2021 cu o nouă victorie. După partida câștigată la Ploiești, în fața Macedoniei, „Vulturii” s-au deplasat la Priștina pentru un meci ce nu mai avea nicio miză în economia clasamentului.

Cu toate acestea, la fel ca în tur, confruntarea dintre Kosovo și România a fost una foarte disputată și niciuna dintre cele două adversare nu a făcut pași în spate. Gazdele au dominat prima parte a jocului, însă la pauză România conducea la o diferență de un singur punct, scor 38-39. În repriza a doua, tot kosovarii au fost mai activi, reușind să se distanțeze și la 9 puncte. Elevii lui Tudor Costescu nu au cedat și astfel, au revenit în meci și au obținut victoria, scor 79-75.

Cel mai bun marcator al României în acest duel a fost Giordan Watson, fundașul campioanei CSM CSU Oradea. Americanul naturalizat a terminat partida cu o linie statistică impresionantă: 23 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Din punct de vedere al aruncărilor, Watson a avut 66.7% la cele de 2 puncte (4/6), 80% la cele de 3 puncte (4/5) și 75% la libere (3/4).

De asemenea, și Emi Cățe a reușit un joc excelent. Pivotul lui UCAM Murcia a avut un nou double-double: 14 puncte și 10 recuperări, completat cu 4 pase decisive, o intercepție și un capac. Cu 50% la aruncările din acțiune (3/6) și 80% la linia de libere (8/10), Cățe a terminat cu un indice de eficiență de +22.

Dincolo de aceste statistici, cei doi lideri ai naționalei României s-au remarcat pe finalul jocului, atunci când ambii au reușit câte o fază excelentă. Așadar, la scorul de 71-70 pentru România, Giordan Watson și-a asumat o aruncare dificilă pe final de atac, pe care, însă, a finalizat-o fără probleme. Diferența a mers la 4 puncte în favoarea „Vulturilor” și șansele adversarilor deveneau tot mai mici. Cealaltă acțiune a avut loc când mai erau 15 secunde rămase din meci și România conducea cu 3 puncte, scor 77-74. Kosovarii aveau posesia, iar antrenorul lor a decis să ceară un timp de odihnă pentru a pregăti o schemă. Însă, Cățe, fiind foarte atent, a reușit să facă o intercepție chiar după repunerea mingii și a plecat pe contraatac, acolo unde a înscris coșul final al partidei.

Emanuel Cate crashes the Prishtina party and turns the steal into a game-clinching jam! 🇷🇴 #EuroBasket pic.twitter.com/baUdpXVDMX

— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) February 24, 2019

Așadar, România a obținut cea de-a treia victorie din grupa B, însă a terminat pe poziția secundă, în spatele Macedoniei. Naționala țării noastre s-a calificat în runda a 3-a a precalificărilor pentru Campionatul European din 2021, acolo unde le va întâlni pe Cipru și Slovacia.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!