Stiri Vulturi

Înfrângere categorică pentru România în confruntarea cu Finlanda de la CE U16 Masculin - Divizia B

Înfrângere categorică pentru România în confruntarea cu Finlanda de la CE U16 Masculin - Divizia B

România a suferit prima înfrângere la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B, scor 68-84 vineri (12.08) în disputa cu Finlanda. „Vulturii” stau cu 1-1 bilanț în grupa D în urma acestui rezultat și urmează să întâlnească Ucraina în cel de-al treilea meci de la Sofia.

România: Akos Szentkuti, Șerban Horga, Șerban Jeles, George Angelian, Denis Bădălău

Finlanda: Elmeri Abbey, Eetu Heinonen, Aron Towa, Kalle Kuhalampi, Olavi Suutela

Nordicii au ratat primul atac și Angelian avea să deschidă scorul, dar Kuhalampi a replicat de la distanță și era 3-2 pentru finlandezi, care ulterior puneau trei puncte între la capătul unei acțiuni rapide. Următoarele puncte ale partidei au venit de la linia de fault, mai întâi prin Bădălău și apoi Heinonen, cel din urmă beneficiind de un and-one cu care a dus scorul la 10-3. Tricolorii au ratat atacuri succesive și Kaivos puncta din colțul terenului pentru a duce în premieră diferența la una formată din două cifre, banca tehnică a României cerând time-out la 13-3 pentru adversari, run-ul Finlandei continuând și s-a ajus la 18-5, când George Angelian a reușit un nou coș din acțiune. Alb-albaștrii au putut merge la +20 încă din primul sfert (25-5), după 10 minute scorul fiind 31-9 în dreptul finlandezilor, perioadă în care România a avut 4 reușite din acțiune și nu mai puțin de 12 posesii pierdute.

Illeș și Angelian au deschis sfertul secund cu puncte pentru România și era 31-13, finlandezii replicând cu o serie de cinci puncte la rând pentru a urca ecartul la 23 de puncte după tripla lui Kauste (36-13). Oponenții au cerut time-out cu patru minute înaintea pauzei, Pârâu fiind cel care a marcat pe o pătrundere, apoi Illeș a beneficiat de o liberă suplimentară după un coș cu fault și marca pentru 39-19, la pauză scorul fiind 45-26 în dreptul finlandezilor.

Dunk-ul lui Suutela a reprezentat prima reușită din repriza secundă, apoi Abbey puncta de la distanță pentru 50-28. Bădălău răspundea cu două încercări precise din spatele arcului de cerc, 52-34, ecartul devenind iar de +20 după liberele transformate de Suutela pentru 58-37. Tricolorii au avut o perioadă cu două reușite la rând din acțiune și reduceau puțin din handicap, dar Johnson scutura plasa de trei puncte la 62-43. Avantajul Finlandei a rămas unul format din două cifre la finalul celui de-al treilea sfert, 64-52, în ciuda unei perioade bune pentru România.

Oponenții au început mai bine sfertul decisiv și mergeau la +14 cu dunk-ul lui Towa, moment în care banca tehnică a României solicita un timp de odihnă (68-54). Tricolorii au ratat patru aruncări după acel moment, Abbey ajungând la linia de fault și făcea 70-54, apoi Bădălău era faultat pe aruncare și beneficia de două libere, căpitanul tricolorilor reușind să puncteze ulterior prin același procedeu (70-57). George Angelian a comis a 5-a greșeală personală la jumătatea sfertului patru, Bădălău reușind să reducă din handicap la 72-61, însă pe atacul următor Karlin răspundea cu o triplă și scorul final avea să fie 84-68 pentru Finlanda, consemnându-se prima înfrângere pentru tricolori la Europeanul U16.

Tricolorii se vor duela sâmbătă, 13 august, cu Ucraina tot de la ora 16.00. Partida va fi transmisă pe YouTube FIBA - The Basketball Channel și este ultima din seria celor trei consecutive pentru români în primele zile ale Europeanului din Bulgaria.

Denis Bădălău a fost la un pas de double-double, cu 18 puncte și 9 recuperări, căpitanul României reușind și 5 intercepții. George Angelian (15 puncte, 7 recuperări, 3 assist-uri, 2 capace) și Șerban Horga (14 puncte, 3 recuperări) au fost următorii marcatori.

Elmeri Abbey a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive și 5 intercepții pentru Finlanda, secondat de Eetu Heinonen și Olavi Suutela (ambii 14 puncte), respectiv Matias Karlin (10 puncte, 3/3 de la distanță).

*foto: YouTube FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!