Stiri Vulturi

Înfrângere pentru România în duelul cu Bosnia-Herțegovina la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

Înfrângere pentru România în duelul cu Bosnia-Herțegovina la Europeanul U18 Masculin - Divizia B

România a pierdut întâlnirea cu Bosnia-Herțegovina, 69-87 sâmbătă (06.08) în Sala Olimpia din Ploiești și va lupta în ultima zi a Europeanului U18 Masculin - Divizia B pentru clasarea pe locul 7 cu naționala Olandei. Tricolorii au căzut total în ultimul sfert împotriva Bosniei.

România: David Pătru, Tudor Șomăcescu, Dragoș Lungu, Lorenzo Diaconescu, David Antonescu

Bosnia: Afan Trnka, Velibor Milovanovic, Zinedin Mulic, Harun Zrno, Aldin Mujezinovic

Primele puncte au venit prin acțiunea lui Antonescu, în partea cealaltă Zrno replicând cu două aruncări libere precise. Bosnia a preluat conducerea cu pătrunderea lui Milovanovic la 6-4, însă tripla lui Șomăcescu a readus România în față imediat, pe un atac viitor oponenții marcând pentru 8-7. Pătru a pus +3 în față pentru tricolori, Bosnia egalând situația cu reușita lui Zrno de la distanță, 11-11, procedeu repetat câteva posesii mai târziu și apoi Mujezinovic îi ducea pe adversari la conducere cu un dunk. Bosnia avea să facă 18-14 din liberele lui Mulic, scorul la finalul primelor 10 minute fiind egal, 23-23, românii având șansa pe finalul sfertului chiar să întoarcă scorul în favoarea lor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Seria mai bună pentru tricolori a continuat și Lăpuște a fost precis de la linia liberelor, 25-23, Șomăcescu pierzând apoi o posesie din care adversarii au egalat și în urma unei recuperări ofensive Mulic a punctat pentru 27-25, situația devenind iar egală cu layup-ul lui Dragoș Lungu. Bosnia a mers la două posesii în față cu reușita lui Buha (31-27), după nu mult timp urmând un time-out de partea tricolorilor, Pătru și Lungu reducând handicapul la 35-33 cu două layup-uri în urma unor acțiuni individuale. David Antonescu i-a urmat cu liberele sale precise și situația a devenit iar egală, Lorenzo Diaconescu fiind și el fără greșeală la libere (37-37), pentru ca la pauză scorul să fie 45-42 în favoarea „vulturilor”, după tripla lui Lăpuște.

Patru posesii s-au pierdut în total în primele momente din repriza secundă, România având un avantaj de trei puncte în continuare (47-44), selecționerul Cătălin Tănase încasând o greșeală tehnică pentru comentarii, însă tricolorii au putut pe atacurile următoare să meargă la 49-45. Cinci puncte la rând au urmat pentru Bosnia și Fejzic făcea 50-49, Lungu replicând tot cu o triplă, apoi combatantele au mers cap la cap până la finalul sfertului trei, scorul fiind egal, 58-58.

Oponenții au început mai bine ultimele 10 minute și au preluat conducerea, cu layup-ul lui Zinedin Mulic făcându-se 64-61. Buha și Mulic aveau să mărească ecartul la 7 puncte, moment în care banca tehnică a României cerea time-out (68-61), oponenții reușind să se ducă la +13 la jumătatea sfertului decisiv, într-o perioadă în care România a marcat doar 3 puncte, scor 74-61, Diaconescu și Lăpuște aducând apoi următoarele reușite ale tricolorilor, de la linia de fault. Adversarii au ajuns la borna celor 80 de puncte marcate în meci, cu un ultim sfert excelent și au putut să câștige în cele din urmă cu 87-69.

România va încheia participarea la Europeanul U18 cu un meci împotriva Olandei, duminică (07.08) începând cu ora 17.45 la Blejoi.

David Lăpuște a fost principalul marcator al României, cu 15 puncte, 3 pase decisive și 2 intercepții, urmat de Dragoș Lungu (14 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții) și Tudor Șomăcescu (10 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții). Cei trei au avut în total și 13 posesii pierdute.

Zinedin Mulic a contribuit cu 20 de puncte și 6 recuperări la succesul Bosniei, Harun Zrno (17 puncte, 5 recuperări) și duo-ul Afan Trnka-Velibor Milovanovic (ambii 10 puncte) fiind următorii marcatori.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!