Stiri Vulturi

Înfrângere rușinoasă pentru România la debutul în FIBA World Cup 2027 European Pre-Qualifiers

Înfrângere rușinoasă pentru România la debutul în FIBA World Cup 2027 European Pre-Qualifiers

România a reușit contraperformanța de a pierde cu Luxembrug la debutul lui Mihai Silvășan pe banca tehnică. Prima partidă din FIBA World Cup 2027 European Pre-Qualifiers s-a jucat joi seară, 22 februarie, în BT Arena, iar tricolorii au irosit un avantaj maxim de 23 de puncte, pentru a fi învinși în prelungiri de Luxemburg cu scorul de 76-72.

Echipele de start:

România: Tohătan, Richard, Nicolescu, Gîrbea și Cățe

Luxemburg: Laurent, Gutenkauff, Grun, Kovac, Rugg

Startul partidei a fost unul echilibrat, cu echipa din Luxembrug de două ori la conducere în primele două minute. România a realizat un parțial de 10-2 și se desprindea pentru prima dată la mai mult de două posesii, 14-7, după tripla lui Patrick Richard. A urmat o perioadă de secetă în ofensivă pentru tricolori, care se vedeau ajunși pe tabelă de adversari, 20-17 în primul sfert. Emi Cățe și Pat Richard au fost artizanii desprinderii în start de act secund pentru România, care se ducea pentru prima dată la peste 10 puncte pe tabelă. Luxembrug a venit la un deficit dintr-o singură cifră abia spre final de repriză, dar acesta a fost refăcut rapid de un three-point-play al lui Rareș Uță. Repriza se încheia cu un nou coș al aceluiași Richard și România conducea Luxemburg cu 39-27 la pauză.

Jocul s-a reluat cu un parțial de 14-3 pentru echipa noastră, care astfel își facilita desprinderea la peste de 20 de puncte pe tabelă. Lucas Tohătan s-a remarcat în această perioadă de joc, după două pătrunderi de efect. în a doua jumătate a sfertului trei, România a mai marcat doar patru. Chiar și în aceste condiții, Luxembrug nu s-a apropiat amenințător pe tabelă și primele 30 de minute de joc se încheiau cu scorul de 55-38. Ultimul act a început cu tripla lui Kuti. Codruț Dinu l-a imitat pe colegul său și diferența creștea. Tricolorii au oprit turația motoarelor, lucru care i-a făcut adversarii să simtă că pot reveni. Au și făcut-o într-o oarecare măsură și când mai erau trei minute de joc, scorul era 65-57, moment în care Mihai Silvășan solicita timp de odihnă. Gluma a început să se îngroașe după două triple la rând ale lui Kovac. Au mai venit patru puncte pentru Luxembrug și tricolorii erau conduși pe final. Kuti egala situația. Avea să fie ultima reușită și meciul mergea în prelungiri, 67-67.

Repriza suplimentară a început cu coșul lui Rugg, care a ratat libera suplimentară. Cățe a egalat de la linia de fault. Logelin a semnat cinci puncte la rând. Lucas Tohătan ne-a ținut în viața cu un coș de la distanță cu panoul. În ultimul minut, Măciucă a ratat aproape singur cu inelul. După ratare a oaspeților, am ratat un contraatac în superioritate și șansa de egala. Logelin a fost trimis la linia de fault, de unde nu a ratat. Cu sub 10 secunde rămase de joc, tricolorii nu au putut reveni și s-a încheiat 76-72.

Emi Cățe a fost cel mai bun jucător al nostru cu 25 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Doar Patrick Richard a mai fost în double-digits cu 10 puncte, lângă care a adăugat 3 pase deicsive și o recuperare.

29 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    ghici ghicitoare
    pentru cine se va bate Silva sa fie readus la Cluj? va au un indiciu si anume faptul ca este vorba de un jucator complex? incolo de prestatie, sa le fie rusine fata de public. Si inca ceva, poate ii compunem lui Silva vreo oda!

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Chiar merita o odă
      Azi am văzut cât de greu sunt de obținut victorii în Eurocup, fiind obligat să țină în lot doar 8 străini și să joace cu un lot scurt din care din păcate au de intrat pe teren jucători mai puțin talentați.

      E ușor să criticam după fiecare pas greșit, așa sunt comentariile și la adresa antrenorilor de la fotbal, fiind înjurați după fiecare punct pierdut.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • Tanasa Petrisor :

    Chemarea la nationala
    Eu zic sa facem o selectionata din baietii din comentarii de pe aici, daca si cu 20 de puncte inainte cu 9 minute de finalul partidei reusim sa pierdem. Asa macar mergem acolo si mai facem o caterinca sa nu fie timpul pierdut chiar de pomana

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu
      ma inscriu !

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Eu aduc scara de acasă
      Și aștept păsă la alley up

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Meciul in sine
    a fost o buna propaganda pentru baschetul feminin sau cel de curtea scolii.
    Pina la urma ne-am tirit !

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    ?😣
    Cred ca data viitoare mareste BT bugetul la FRB sa cumpere Coco nut alti romani

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • varu silvois:

      ca nu avem arie de selectie este una
      dar cum dracu sa joci cu Kuti atatea minute pe final cand ezi ca e din alt film? Eu nu pot intelege.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      Cred ca
      Putea sa lase alti 3-4 in afara lotului - sau cum s-a mai spus pe aici in comentarii, altii trebuiau trimisi ieri acasa.
      Sau daca ai vrut nationala doar ca sa ai contact cu vreo cativa romani - sa vezi daca merita sa fie adusi la U BT.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Poate fi antrenor și Iisus Cristos
    Ca asta ne este valoarea. Dacă eliminăm străinul care poate fi și din NBA noi ca jucători suntem pe nicăieri ca vida geza. Dna Carmen vă rog de etapa viitoare un roman în plus pe teren și de la anul cu 4 români permanent

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • SCM "U" Craiova Bresug:

      Chiar asta sa fie problema?
      Numai un fan "U" putea sa fie asa vehement impotriva regulii de 2 romani.
      Regula este foarte buna, jucatorii romani au nevoie de minute sa se dezvolte, dar multi jucatori care au demonstrat in acest sezon al LNBM nu au loc in lot din anumite motive pe care doar FRB le stie.
      Sau hai sa anulam regula, sa jucam doar cu straini. Si sa ne retragem din competiile internationale pana cand o sa avem romani la standardele dorite de voi.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu sunt fan U
      si sunt CATEGORIC impotriva regulii cu 2 romani OBLIGATI sa se faca ca joaca baschet.
      Emanuel tati, ne tot ameniti ca vezi doamne altii trebuiau selectati. Da-ne 3 ( TREI ) exemple de jucatori care MERITAU dar nu au fost convocati. Ca altfel este foarte simplu ...

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • SCM "U" Craiova Bresug:

      Simplu
      Din lotul de 16, cred ca nu trebuiau trimisi acasa Popa, Casale, Fometescu. Mai buni si mai experimentati decat altii care au ramas in lot.
      Din afara lotului de 16, e de ajuns sa te uiti pe statistica sa vezi ce jucatori au jucat bine si constant tot campionatul. Cateva exemple: Ciotlaus, Solopa, Petica, etc. Dar nu doar ei.
      Dar noi stim sa ne uitam doar la 4-5 echipe pentru selectie, restul echipelor nu conteaza.
      Selectia e pe faima si numele pe care il face presa. Nu stiu la ce mai tinem statistica asta. Tot jucatorii cu 2 puncte ajung in lot.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • CSA Steaua București ValiS :

    Cota
    Penibil, absolut penibil !
    Pt Silvasan ar trebui sa fie primul si ultimul meci la nastionala. Nu a avut nicio reactie cand aians-au apropiat la 12 - 10 - 8 puncte. Se vedea din avion ca nu jucam nimic, iar el a fost mut.
    Sau o fi prins o cotă buna...?

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      De aia zic si eu
      SA VINA ACHIM ! Macar asa impuscam doi iepuri, iar colegii de la Oradea scapa si ei de cosmarul lor.
      Rezultatele oricum tot alea vor fi... Daca este cineva curios poate compara loturile lui Costescu, Petricevici, pacaliciul din Israel al carui nume imi scapa si Silvasan. Ce diferente sunt sau cine este talentul nedreptatit si ne convocat ?

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • varu silvois:

      nu e vorba doar de lot
      stim cu totii ca e unul limitat valoric, dar macar sa ai tactica de joc, inspiratie, etc

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Silvasan
      Din păcate și el are o "contribuție" majoră la pierderea meciului. Cum are și la cele +23 puncte de la începutul sfertului 4. Trebuia să reacționeze mai repede, pt că unii chiar se credeau mari jucători și au început cu floricele... Și din păcate nu poți juca non stop cu Cate și Richard. Pe lângă ei doar Gârbea ce a mai arătat vointa. Și Uță s-au dovedit util, dar nu a rupt gura targului. A, și copilul ăsta nou - Dinu, chiar dacă l-ar luat puțin valul

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova B Emanuel :

    Asa lot, asa rezultat
    Exact cum am mai spus, atat timp cat selectionarea se va face ca sa "creasca" unii jucatori, sau datorita "numelui" altora, vom tot lua bataie de la selectionate gen Luxemburg.
    Daca iei jucatori cu sub 5 pct pe meci in LNBM, e normal. Foarte multi jucatori care sunt peste jumatate din actualul lot, au fost lasati pe tusa.
    De ce ne miram?
    Sunt 100% convins ca daca staff-ul nationalei facea o selectie coreecta si pe merit, nu ne batea Luxemburg nici in 100 de meciuri.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Sunt și părți bune
    Se vede cât de mult a fost promovat baschetul in Cluj în urma rezultatelor bune și a jocului spectaculos din Eurocup. Deși era clar că va fi un meci foarte slab, având în vedere lotul tânăr al României și lotul celor din Luxemburg, am fost peste 3 mii în sală.

    Sper să crească și numărul de juniori înscriși la baschet, degeaba obligi cluburile sa joace cu 2 români pe teren in campionatul intern, dacă aceștia nu au talent nu vor crește în valoare.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • varu silvois:

      fratilor, a innebunit ursul!
      Silvasan a declarat ca el este vinovat! Am citit de mai multe ori sa nu ma insel.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • cristi_g :

    Penibil
    FRB, va place ce jucatori produceti?
    Acuma s-a vazut nivelul scolii romanesti de baschet. Noroc cu Cate scolit in Spania si Richard, ca altfel ne dadeau 30 puncte diferenta descultii astia din Luxembourg. La fiecare noua generatie mergem din rau in mai rau. Doamna Tocala, oare cand ne lasati? Chiar pic de rusine nu aveti? Pe Garbea si Diculescu sper sa nu-i mai vad vreodata la echipa nationala. Daca intra Silva in teren era mai util decat acestia doi la un loc. Si ca sa-mi vars naduful pana la capat, cand ai un adversar atat de slab in fata si pierzi meciul de la avantaj de 23 de puncte, meciul e pierdut de antrenor. Cand stii (ma gandesc ca a facut cineva scouting) ca adversarul nu are talie si tu il tii in lot pe Garbea si Diculescu in loc sa aduci talie prin Olah sau un plus de viteza prin Fometescu, tot de antrenor tine. Sper sa-si asume Silvasan erorile facute si macar stie de unde incepe munca de selectioner.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Cu un singur lucru
      nu sunt de acord ! De ce " descultii astia din Luxemburg " ? Ne place noua sa bagatelizam ( iara l-am incurcat pe neuronasul stingher) cind o "furam" ba de la "pescarii " de nu stiu unde, ba de la "chelnerii" din alta parte. Acum de la niste "desculti". Apropo, stii ca la nivel de juniori Luxemburgul are rezultate cam de zece ori mai bune ? Dar noi ce facem ? Jucam precum dacii de pe columna lui Traian ! Adica "impietriti " !
      Baietii din Luxemburg si-au vazut de treaba, atita tot. Si culmea, spre disperarea lui Hossu-Longin si acolo joaca croati, amercani, turci, etc. iar "talentatii" lor nu sunt obligati sa se chinuie jucind baschet ! Dar ei accepta ca sunt o natiune mica ( ca numar) si accepta sa fie ajutati, accepta sa invete de la altii care se pricep mai bine. E drept, ei n-au barbatii destoinici "impietriti" pe statui si coloane la Roma !

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Wow
      Dar ce nume, ce jucători... Oare cum de au rămas un afara lotului....
      Și terminând cu gluma, întrebarea era ce jucători, nu ce panarame. Cu tot respectul, dar ce a adunat Silvasan sunt tocmai aia cu mai multă experiență. Că și aia sunt delăsători ( Niculescu, Măciuca, Tohatan, Kuti, Grasul...) e alta poveste. Și sunt de acord că nu prea mai au ce căuta. Și-a cam luat țeapă cu ei. Dar alții nu prea sunt. Pe Popa îl luai în locul lui Cate sau a lui Uță? Te uiți doar la media de puncte, nu și împotriva cui și în cate minute - apropo de Popa asta a dat 2-3 pct cu Oradea. Asta e nivelul lui, nu cel dintr-un meci cu Focșani sau Laguna.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • cristi_g:

      Desculti
      Dpdv baschet, adversarii de azi au fost niste desculti si cand spun asta ma refer la un nivel al jocului extrem de scazut. Noi, si mai desculti. Au trecut multi ani de cand n-am mai vazut un nivel atat de scazut la un meci de seniori.

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ah, ok
      am înțeles, mai desculți decît desculții ! Păi dacă ei nu îl au pe Zaharia Stancu ! Sorry că Zaharia S nu a jucat baschet și iarăși i-am activat pe băieții de la goagăl la solicitarea neuronului stingher !

      cu 2 luni în urmă (22.02.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Ce ne-am păcălit!
    ,, Am fost foarte buni la antrenamente". Pacat ca azi nu a fost antrenament. Sau trebuia sa ne gandim ca e antrenament.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde
  • SCM Timișoara timisoara :

    Părere personală
    Mi-e greu să cred că Fome ăl mic ar fi jucat mai slab decât oricare dintre Bobe, Kuti sau Mișu. Chiar vreau să-l evidențiez pe Mișu, mi se pare că e foarte slab, parcă nici nu-ți vine să crezi că joacă EuroCup. Lăsând la o parte procentajul de 3 puncte unde n-ai ce reproșa pentru că uneori pur și simplu nu intră, chiar nu pot să înțeleg cu ce altceva contribuie.. E efectiv neutru, nu aduce nimic. Ce să mai zici de layup-ul ăla simplu de la final.. pana mea, joci la U-BT în Eurocap, trebuie totuși să ai niște pretenții de la tine. Mişule pune-te pe treabă tată faptul că ești la U-BT e zero barat.

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Cum
    Nu lipseste vinerea din post, nu lipsesc nici eu din comentarii. F pe scurt:

    1. Nu va mai kkti atata pe voi, oricum: 1.1 suntem pielea cea mai fina ca natiune in ce priveste baschetul si 1.2 99,9% dintre noi n-au facut sport profesionist (sau, in cazul alor nostri profesionist wannabe) deci ne dam si noi cu parerea ca sa nu zicem ca nu ne am varsat frustrarea pe undeva.
    2. Staff si jucatori ar trebuie sa stea naibii cu capul la cutie vreo juma de an pt ca au pierdut meci cu luxemburg de la +20 cu septe opt minute ramase.
    3. Regula cu romanii in teren e o mizerie cand ai numa ciurucuri ca bobe si kuti ca variante.

    Hai ppa!

    cu 2 luni în urmă (23.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Nu ca ar conta la ceva
    Dar sunt curios cand a fost ultimul meci oficial in care o echipa a avut un run de 20 de puncte…

    cu 2 luni în urmă (23.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!