Stiri Vulturi

Înfrângeri pentru naționala feminină U20 în partidele amicale cu Bulgaria

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.06.2014

Cu aproximativ o săptămână înaintea debutului Campionatului European de baschet feminin U20 Divizia B, reprezentativele României și Bulgariei s-au întâlnit luni, 23 iunie, respectiv marți, 24 iunie, la Sofia, în cadrul a două partide de verificare. Ambele confruntări au fost pierdute destul de clar de tricolore, 41-72, respectiv 51-78

În primul meci amical, naționala pregătită de Dan Calancea și Monika Brosovszky-Boriga nu au izbutit să se impună în niciunul din cele patru sferturi, fiind învinse pe rând cu 8-23, 7-18, 13-17 și 13-14. Punctele reprezentativei U20 în respectivul duel au fost marcate de Ana Grigore 10, Selena Kirberg 6, Kinga Reka Domokos 6, Alexandra Dumitrache 5 (6 rec., 5 p.d.), Iulia Răileanu 4, Dora Ardelean 3 (6 rec), Simina Avram 3, Irina Gavrilă 2 și Gabriela Măgurean 2. 

Fetele au cedat la fel și în meciul secund fără a câștiga măcar un sfert. Naționala de la sud de Dunăre și-au adjudecat cele patru secvențe cu parțiale de 23-13, 22-14, 14-10, 19-14. Cea mai bună marcatoare a României a fost Dora Ardelean cu 13 puncte puse pe tabelă, fiind urmată de Iulia Răileanu cu 8 (5 rec.), Ana Grigore 8, Selena Kirberg 6 (6 rec.), Kinga Reka Domokos 6, Alexandra Dumitrache 5, Irina Gavrilă 3, respectiv Simina Avram 2. 

România și Bulgaria își vor da din nou întâlnire, însă de această dată în cadru oficial, cu ocazia Campionatului European U20 Divizia B, competiție care va fi organizată în perioada 3-13 iulie chiar în Bulgaria. Confruntarea dintre cele două națioanle se va juca în penultima zi a turneului, adică în 12 iulie.

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!