Stiri Vulturi

Interviu Andrei Calenic: „O să facem tot ce ne stă în putință să rămânem în Divizia A”

Eduard Popa

Eduard Popa
14.07.2018

andrei calenic interviu romania u20

România U20 va debuta astăzi la Chemnitz, de la ora 16:45, în compania Greciei, în primul meci de la EuroBasket U20 – divizia A.

Naționala României a reușit această calificare anul trecut, în turneul de la Oradea. Acum, în Germania, nu a mai rămas decât un supraviețuitor din acea echipă. Cu toate acestea, actuala formație este una cu multe minute la nivelul Ligii Naționale.

Unul dintre cei care a prins minute bune în prima divizie este pivotul Andrei Calenic. Acesta a oferit un interviu pentru totalbaschet în care a discutat despre așteptările sale la acest turneu.

Salut, Andrei. Spune-mi, te rog, cum ai primit această convocare și ce speranțe ai de la acest turneu?

Mă așteptam să primesc această convocare la lotul de U20. De cum am termimat sezonul cu Poli Iași, am început să mă pregătesc pentru acest european. Eu sper să reușim să terminăm cât mai sus în clasamentul final.

Veți întâlni adversari din țări cu un baschet puternic, precum Grecia sau Germania. Ce părere ai de aceste dueluri?

Vom avea parte de 7 meciuri extrem de dificile cu adversari cu renume în baschetul european, noi vom trata fiecare meci în parte cu maximum de seriozitate și cu siguranță vom face tot ce este posibil să jucăm cel mai bun baschet pe care îl putem juca și să obținem un rezultat cât mai bun.

Sunteți o echipă foarte tânără. Mullți dintre colegii tăi sunt cu un an mai mici. Care sunt avantajele și dezavantajele acestui lucru?

Nu văd niciun dezavantaj, majoritatea au jucat pentru echipe din Liga Nationață sezonul precedent. Acest lucru ne va aduce un plus în jocul echipei noastre.

Tu, ca pivot, îi vei lua locul sub panou lui Emi Cățe la U20, cel care a fost MVP la Europeanul de anul trecut la Divizia B. Ce părere ai despre performanța lui și a generației sale la competiția de la Oradea?

Ceea ce a reușit Emi împreuna cu restul generației '97 a fost de-a dreptul extraordinar. Vreau să le mulțumesc că ne-au dat șansa să jucăm cu cele mai puternice echipe din Europa la vârsta noastră. O să facem tot ce ne stă în putință să rămânem în Divizia A la U20.

Ultimul tău sezon a fost în Liga Națională, la Poli Iași, unde ai avut mai multe prestații încurajatoare. Cum a fost experiența de a juca la cel mai înalt nivel în stagiunea precedentă?

Lăsând la o parte problemele de organizare ale clubului, sezonul trecut a fost unul reușit pentru mine, am jucat contra unor jucători foarte buni, lucru ce a ajutat foarte mult la dezvoltarea mea din punct de vedere al înțelegerii mai bune a jocului de baschet.

La Iași ai jucat sub formă de împrumut. Te vei întoarce sezonul acesta la CSM Steaua, la echipa de seniori?

Încă nu m-am decis unde o să joc sezonul următor.

Ce așteptări ar trebui să avem de la România U20, la acest campionat european?

Puteți fi siguri că vom intra pe parchet cu gândul de a da tot ce e mai bun din noi în aparare cât și în atac.  Cu multă dorință și concentrare vom reuși să obținem un rezultat bun la acest European.

*foto: Eduard Merschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!