Stiri Vulturi

Interviu cu Emi Cățe, după reluarea antrenamentelor: „Trebuie să ne adaptăm noilor condiții”

Interviu cu Emi Cățe, după reluarea antrenamentelor: „Trebuie să ne adaptăm noilor condiții”

Pivotul naționalei României, Emanuel Cățe, s-a întors la antrenamente, după o perioadă de mai bine de cinci luni în care a stat în autoizolare din cauza pandemiei de coronavirus.

Emi Cățe joacă pentru UCAM Murcia, în Spania, țară lovită din plin de virusul sars-cov2. Astfel, baschetbalistul român a fost nevoit să stea în autoizolare, timp în care s-a pregătit în condiții atipice pentru reluarea sezonului, dar a și putut să se relaxeze.

Cățe a decis să rămână pentru un al treilea sezon consecutiv la UCAM Murcia, acolo unde din acest an va face echipă cu Alex Antetokounmpo, fratele mai mic al MVP-ului NBA.

Despre toată această perioadă ne-a vorbit Emi într-un interviu exclusiv pentru site-ul nostru:

1. În primul rând spune-mi te rog cum e înapoi la antrenamente? Ce mai fac colegii, antrenorii? Cum te-au primit?

Salut! E o mare bucurie să ne putem întoarce împreună la antrenamente după o asemenea pauză. Însă mai important este că toți suntem sănătoși și ne putem face treaba, ceea ce ne place cel mai mult. Fiind cel care a ajuns mai repede la program, eu i-am întâmpinat mai mult pe cei noi.

2. Ce măsuri de igiena s-au luat în contextul pandemiei? Bănuiesc că ați fost toți testați de covid-19, se respectă distanțarea, samd.

E o situație nouă în care toți trebuie să ne adaptăm noilor condiții. Zonele comune sunt dezinfectate foarte des: sala de forță, terenul, mingile de joc, vestiarul. Toți am făcut testul Covid-19 și va exista o rutină pe tot parcursul sezonului, fiind singura dată când chiar trebuie să fim “negativi” !

3. Cu ce ți-ai ocupat timpul în cele cinci luni de cand a început pandemia? Cum a decurs pregătirea de acasă?

La începutul pandemiei ne-am antrenat constant, așteptând un verdict final din partea organizatorilor competiției. Când am aflat că nu mai urma să jucăm în faza finală a campionatului, am decis să fac pauză complet, pentru că aveam nevoie. Am citit, am vorbit cu mulți prieteni și cu familia, am revenit chiar și la jocuri video din copilărie, am văzut și revăzut filmele și serialele preferate. Când măsurile ne-au permis, m-am bucurat să mă întorc acasă și să îmi petrec liniștit vacanța de vară, ca în fiecare an. De asemenea, cu mai mult de o lună înainte să înceapă presezonul cu echipa, am lucrat individual la diferite aspecte ale jocului meu de baschet.

4. Ce ți-a lipsit cel mai mult în această perioadă?

Cred că cel mai mult mi-a lipsit libertatea de mișcare, din cauza măsurilor de combatere a noului virus.

5. Ce ți-a spus preparatorul fizic? Ai pus kilograme pe tine în perioada de autoizolare?

Am avut grijă constant să mă mențin într-o formă sportivă decentă, fără excese. Iar în perioada de pregătire individuală chiar am fost la greutatea de joc normală, pentru că altfel nu am cum să progresez.

6. Ești coleg acum cu Alex Antetokoumpo, fratele lui Giannis. Cum ți se pare ca persoană și ce părere ai de calitățile lui?

E un băiat bun, pus pe treaba, ambitios, este clar ca provine dintr o familie de baschet. Nu ii lipsesc calitatile fizice specifice numelui si ramane de vazut doar cum se va adapta la stilul european. Are toate sansele de a reusi.

7. Cu ce gânduri porniți la drum în noul sezon din Liga ACB, atât personal cât și cu echipa?

În primul rând sperăm să ne desfășurăm în mod normal toate meciurile, având în vedere condițiile actuale. Trecând la ceea ce depinde de noi și putem controla, ne vom antrena cu un obiectiv precis. Când se va termina sezonul putem discuta dacă ceea ce ne-am propus a fost atins sau nu, atât personal cât și cu echipa.

8. Un mesaj pentru fanii din România.

Multă răbdare, fiți alături de baschet și în aceste momente delicate! Grijă la sănătate, e mult mai ușor să prevenim, decât să vindecam. Așa că haideți să respectăm împreună toate regulile sanitare! Hai România!

*foto: instagram Emanuel Cățe

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!