Stiri Vulturi

Kris Richard a avut cea mai reușită prestație personală pentru naționala României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.07.2023

Kris Richard a avut cea mai reușită prestație personală pentru naționala României

România a pornit cu dreptul în cea de-a treia fereastră a pre-calificărilor. Vulturii au câștigat duelul din deplasare cu Albania cu scorul de 87-83, la capătul unei confruntări echilibrate de la un capăt la altul. Niciuna dintre cele două formații nu a reușit să pună pe tabelă o diferență de două cifre în primele trei sferturi.

Kris Richard a fost alegerea selecționerului Mickey Gorka pentru rolul jucătorului naturalizat la această acțiune a naționalei. Baschetbalistul Oradiei nu a dezamăgit în disputa de miercuri seara și a fost cel mai bun om al tricolorilor în succesul de la Durres.

Richard a adunat 18 puncte, 3 recuperări, 8 pase decisive și 4 intercepții în cele 34 de minute petrecute pe parchet. El a transformat 5/11 aruncări din acțiune, 2/6 de la distanță, respectiv 5/6 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de +25.

Pentru Kris a fost cea mai reușită prestație sub Tricolor. Doar în meciul cu Spania din preliminariile EuroBasket 2022 el s-a mai apropiat de acest nivel, reușind să termine cu 14 puncte, 4 pase decisive și +17 la eficiență. Richard s-a revanșat astfel pentru evoluția cu Bulgaria din luna februarie a acestui an, când a fost unul dintre cei mai dezamăgitori jucători de pe teren.

Tricolorii vor continua seria meciurilor din grupa I sâmbătă, 22 iulie, la Pitești. Adversara României va fi Slovacia, începând cu ora 18.30 în direct pe Digisport și Prima Sport.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!