Stiri Vulturi

Kris Richard, arma secretă a lui Tudor Costescu în precalificările din august

David Istrate

David Istrate
25.07.2019

Kris Richard, arma secretă a lui Tudor Costescu în precalificările din august

Marți, 23 iulie, Federația Română de Baschet a anunțat cei 14 jucători care au participat la reunirea lotului ce a avut loc în 21 iulie, la București. De pe lista oficială lipsește numele lui Kris Richard, baschetbalist ce se află și el alături de echipa națională a României.

Conform surselor de care dispunem, acesta a ajuns mai târziu la București și, după vizita medicală, a plecat înspre Ploiești, acolo unde se află restul „Vulturilor”. Așadar, Kris Richard va fi „arma secretă” a lui Tudor Costescu în precalificările pentru Eurobasket 2021. Baschetbalistul naturalizat a evoluat în ultimele două sezoane pentru campioana României, CSM CSU Oradea, având medii de 15.6 puncte, 3.8 recuperări și 2.6 pase decisive.

Anul trecut, la CSM CSU Oradea, Kris Richard a făcut echipă cu Giordan Watson, un alt component al naționalei României, naturalizat în 2017, la puțin timp după Campionatul European care a fost organizat și la Cluj-Napoca. De altfel, și acesta a ajuns mai târziu la Ploiești, însă ambii sunt apți din punct de vedere fizic și pregătiți pentru acțiunea naționalei României.

În august, „Vulturii” vor disputa patru meciuri în compania lui Cipru și a Slovaciei, câștigătoarea urmând să se califice în următoarea fază a calificărilor pentru Eurobasket 2021. În cazul rezultatelor favorabile, România va fi repartizată în grupă cu Spania, Israel și Polonia.

Așadar, în acest moment, lotul naționalei României arată așa:

Kris RICHARD (PG – CSM CSU Oradea)

Giordan WATSON (PG – CSM CSU Oradea)
Tudor GHEORGHE (PG – BCMU FC Arges Pitesti)
Lucas TOHĂTAN (PG – BC CSU Sibiu)
Radu VÎRNĂ (PG – Steaua Bucuresti)
Mirel DRAGOSTE (SG – SCM Timisoara)
Dragoș DICULESCU (SF – SCMU Craiova)
Radu PALICIUC (SF - BCMU FC Arges Pitesti)
Bogdan NICOLESCU (SF – CSM CSU Oradea)
Amedeo CASALE (SF – SCMU Craiova)
Iulian ORBEANU (PF - BCMU FC Arges Pitesti)
Bogdan POPA (PF – SCM Timisoara)
Emanuel CĂȚE (C – UCAM Murcia CB)
Alexandru OLAH (C – Kangoeroes Basket Mechelen)
Bogdan TÎBÎRNA (C - SCM U Craiova)

Reamintim că din lotul inițial de 16 jucători lipsesc Nandor Kuti și Rolland Torok, care nu au ajuns în 21 iulie la București.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    i auzi
    prietene, deontologii lui peste prajit, Kris Richard a putut ajunge mai tarziu la convocare. Mai, ce chestie, cata rigoare :))

    Fi mi ar sila...

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    si mai riguros....pe surse..
    Watson o anuntat oficial, antrenor si federatie din momentul plecarii acasa, ca se intoarce la doua zile dupa data stabilita, iar Kris o fost convocat ulterior,probabil dupa ce s-o constatat ca nu vin altii, n o fost pe listele initiale. Deci nu i nimic ...riguros!

    cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Cum ulterior?
      E jucator de convocat ulterior? De aia l am naturalizat? Sa fie rezerva lui Kuti? Te auzi ce vorbesti?

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      o fost convocat ulterior,probabil dupa ce s-o constatat ca nu vin altii
      Tare asta. A tot stat Costescu si s-a gandit "oare pe cine sa-l chem in locul lui Kuti". Fraseniuc ii la Eforie Sud, Vida are o nunta la un verisor ... hai noa sa-l aduc pe ala de la Oradea, ca-i baiat bun, cum il cheama, Richard !
      Mai in gluma mai in serios nu stim toate aspectele ...

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ....
      ...cu siguranta n o fost in planurile lui Costescu,pentru aceasta fereasta(din mai multe motive!!!!) probabil n o avut incotro! mergi cam departe cu Fraseniuc si Vida... iar de jucat era normal sa joace ..cu Kuti!

      cu 4 ani în urmă (25.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!