Stiri Vulturi

Lorenzo Diaconescu: „E o grupă echilibrată și probabil vom avea destule meciuri strânse”

Lorenzo Diaconescu: „E o grupă echilibrată și probabil vom avea destule meciuri strânse”

Naționala României începe în această seară, 21 iulie, parcursul la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B cu un meci în fața selecționatei similare din Irlanda. Partida va încheia prima zi a turneului continental din Portugalia și se va juca de la ora 22.30, în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

Lorenzo Diaconescu a vorbit în exclusivitate pentru baschet.ro înaintea primei partide de la Matosinhos. Pentru început, el a amintit turneul reușit de la Famalicao, unde România U18 a câștigat două meciuri, cu Portugalia și Spania U17, și a pierdut la două puncte în fața Poloniei:

„Într-adevăr ne-am pregătit intens, iar turneul din Portugalia a fost un mod foarte bun de a vedea la ce nivel suntem. Consider că am făcut o treabă destul de bună și, mai important, am crescut și ne-am sudat ca echipă în acel turneu, în fața unor adversari puternici care activează în Divizia A.”

Sportivul în vârstă de 18 ani a povestit cum va aborda naționala faza grupelor:

„Deocamdată nu avem un obiectiv fix. Cel mai bine, după părerea mea, este să o luăm pas cu pas. Mai întâi să facem o treabă cât mai bună în grupă, iar după aceea vom vedea ce urmează. Desigur, sper că putem obține rezultate mai bune decât anul trecut și vom face tot posibilul în acest sens.

E o grupă echilibrată și probabil vom avea destule meciuri strânse. Dupa părerea mea Ucraina, Olanda sau Estonia pot fi adversari mai dificili, dar cum am spus mai devreme, o vom lua meci cu meci și vom trata cu seriozitate toți adversarii.”

Jucătorul revenit în această vară în România, la CSM Petrolul Ploiești, este de părere că s-a format o chimie bună în lotul U18 în perioada de pregătire:

„Părerea mea este că, datorită acestei perioade de pregătiri și ale meciurilor amicale, am început să fim mult mai uniți și avem o chimie destul de bună pe teren, ceea ce este foarte important. Nu cunoaștem încă adversarii din grupă atât de bine încât să ne comparăm, dar jocul nostru colectiv și apărarea cred eu că vor putea să facă diferența pentru noi.”

La final l-am întrebat cum i se pare programul din debutul Campionatului European, când România va juca trei meciuri până la prima pauză:

„Nu o văd nici ca un avantaj, nici ca un dezavantaj. Nu stăm să ne gândim prea mult la faptul că avem trei meciuri în trei zile. Cel mai important mi se pare să ne facem treaba cât mai bine aceste trei zile, să ne recuperăm bine în ziua liberă și să revenim în forță pentru ultimele meciuri din grupă.”

Partida cu Irlanda, prima pentru tricolori la Matosinhos, va avea loc în această seară (21.07) de la ora 22.30 și va fi în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel. Mai multe informații despre programul României la întrecerea din Portugalia sunt disponibile AICI.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!