Stiri Vulturi

Lorenzo Diaconescu, MVP-ul României în ultimul meci din grupele Europeanului U18

Lorenzo Diaconescu, MVP-ul României în ultimul meci din grupele Europeanului U18

România a obținut biletele pentru sferturile de finală la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B de la Matoshinhos, Portugalia. Tricolorii au trecut miercuri, 26 iulie, la un singur punct de Estonia în meciul decisiv pentru calificarea din grupa C.

Partida cu balticii a avut 10 schimbări la conducere, „vulturii” fiind mai puțin eficienți pe perioada celui de-al doilea sfert, când au marcat doar 9 puncte. Diferența maximă a fost de 11 puncte, România aflându-se la conducere în majoritatea timpului de joc, iar într-un final s-a încheiat cu 71-70.

Lorenzo Diaconescu a fost jucătorul român cu cele mai multe puncte marcate în fața Estoniei. Baschetbalistul lui CSM Petrolul Ploiești a adăugat 17 puncte, 8 recuperări (7 ofensive) și a pierdut în 3 rânduri posesia, iar pe lângă asta a adunat 2 greșeli personale. Cifrele sale au fost suficiente pentru +15 index la eficiență.

În cele peste 28 de minute petrecute pe parchet, Diaconescu a avut peste 10 aruncări din interiorul arcului de cerc, cu un procentaj mai mare de 60%. El a încheiat cu 8/14 din acțiune și 1/2 la linia de fault.

Pe lângă acest ultim joc din grupa C, ploieșteanul a avut un singur meci în care a fost în double figures la capitolul punctelor, chiar în prima partidă, cu Irlanda.

România U18 va juca vineri, 28 iulie, în sferturi. Letonia va fi adversara tricolorilor, într-un meci care va debuta la ora 17.30 și o să fie în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!