Stiri Vulturi

Lotul naționalei României pentru disputele din noiembrie cu Cipru și Portugalia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.10.2022

Lotul naționalei României pentru disputele din noiembrie cu Cipru și Portugalia

Pe site-ul Federației Române de Baschet au fost publicate deciziile adoptate de Comitetul Executiv al Federației Române, convocat statutar de președintele FRB, Carmen Tocală, în ședința din data de 4 octombrie 2022. Printre acestea se numără și validarea componenței lotului de seniori pentru ultimele două dispute oficiale din acest an.

În luna noiembrie, România va juca meciurile din a doua fereastră a pre-calificărilor pentru EuroBasket. Tricolorii vor disputa două partide în deplasare, în Cipru și în Portugalia, în 10, respectiv 13 noiembrie. Lotul convocat de Dragan Petricevic a fost aprobat de Colegiul Central al Antrenorilor, conform frbaschet.ro, iar componența sa este următoarea:

Emanuel Cățe, Patrick Richard, Nandor Kuti, Eduard Roschnafsky (U-BT Cluj)

Tudor Gheorghe, Bogdan Nicolescu (CSM Oradea)

Lucas Tohătan, Rolland Torok (CSO Voluntari)

Marcu Badiu, Alexandru Olah (Rapid București)

Mihai Măciucă, Tudor Fometescu (FC Argeș Basketball)

Ștefan Grasu (Dinamo București)

Pe lista jucătorilor disponibili pentru a fi chemați de urgență se află Rareș Uță, Radu Vîrnă, Luca Vasile, Kris Richard și David Vida. Cea mai surprinzătoare chemare la lot este cea a lui Eduard Roschnafsky. Tânărul venit în această vară de la Ludwigsburg a bifat deja patru apariții în tricoul campioanei României. Cele mai bune evoluții au venit în Cupa României, unde a bifat 13 puncte în două meciuri.

Ultima fereastră a naționalei a stârnit mai multe controverse în jurul numelor chemate la lot. În urma acestora, Dragoș Diculescu s-a retras din selecționata Vulturilor. Ceilalți doi jucători afectați de deciziile de atunci au fost Mihai Măciucă și Rareș Uță. Jucătorul echipei din Trivale se regăsește în lotul lărgit al echipei, pe când noul pivot al lui Dinamo este pe lista de urgență.

*foto: Facebook/U-BT Cluj

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Spuneam acum citiva ani
    ca sansa sportului romanesc ( implicit si a baschetului ) sta in dorinta copiilor nascuti/crescuti pe alte meleaguri la scoli sportive de renume, de a reprezenta ROMANIA, la nivel de loturi nationale. Toate bune si frumoase, problema este ca cineva trebuie sa-i descopere si sa-i urmareasca. Nu cred ca vor fi multi sportivi (avem exemple) care se vor cere la nationala Romaniei. Probabil le va fi mai comod sa reprezinte Ungaria, Italia, Spania, Germania, Franta, USA etc.etc. Ce-mi veni acum cu chestia asta ?
    Pai tocmai in articolul de mai sus scrie ca Edi Roschnafsky a fost convocat la lotul national de baschet seniori. Pe bune ? Dupa citeva minute pe parchet pentru U-BT si citeva cosuri de 3 a devenit necesar ? Sa fiu bine-nteles, Edi merita locul in lotul largit. Dar anii cit a fost in Germania a fost convocat la vreun lot ? La urmarit cineva ? Sau acum ca a revenit in tara e mai simplu de convocat ( deh, decontul de transport ). De aceea zic ca responsabilii din federatii sa faca bine si sa mai arunce cite un ochi prin alte colturi ale lumii, sa urmareasca tineri susceptibili de a evolua pentru ROMANIA si sa-i atraga catre loturi. E drept ca e mult mai simpla linia mediocritatii si a regulilor stupide gen 40% autohtoni, U 18, U21 sau U 23 obligatoriu la joaca.
    In schimb ne place tare mult , sportul ala " de-a lovitul cu caramida in piept " : cutare din SUA e 43,27 % roman, alalalt e 67,83 % roman, campioana aia are trei veri si cinci verisoare 93% romani. Bunica nu stiu cui gateste sarmale pentru lotul din Burkina Faso unde are o nepoata. S.a.m.d.
    Comoditatea este mare si rezultatele le vom astepta mult si bine...

    cu 1 an în urmă (05.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Erata
      L-a urmarit cineva ? si nu La urmarit

      cu 1 an în urmă (05.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii