Stiri Vulturi

Lotul naționalei U16 la Campionatul European – divizia B din Bosnia

Eduard Popa

Eduard Popa
08.08.2018

romania u16 baschet masculin

Federația Română de Baschet a anunțat lotul de jucători cu care echipa națională a României va participa la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018, care se va desfășura în Sarajevo, Bosnia & Herțegovina.

Lotul României la EuroBasket U16 – divizia B este următorul:

  • Cristian Cotoară – Agronomia București
  • Anton Rotaru – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
  • Toma Lungoci – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
  • Ștefan Grasu – CSU Știința București
  • Dragoș Axinte – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
  • Matei Bodea – Agronomia București
  • David Vaida – Agronomia București
  • Vlad Marinău – LPS Bihorul CSM Oradea
  • Alexandru Lazăr – Agronomia București
  • Tudor Todea – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
  • Luca Domocoș – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
  • Mihai Cârcoană – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Antrenorul naționalei U16, Florin Nini, a vorbit despre acest turneu, la conferința de presă în care a fost prezentat la BCM U Pitești:

„Am acceptat alături de colegii mei, Silvăşan şi Şapera această propunere şi nu este o muncă uşoară, dar din păcate nu suntem la acelaşi nivel de pregătire cu echipele europene şi din păcate rezultatele au arătat acest  lucru, însă aceste înfrângeri nu m-au făcut să dau un pas în spate. Până în acest moment, am participat la două turnee, unul în Bulgaria, unde am reuşit două victorii cu Ungaria, o echipă puternică, şi meciuri cu echipa organizatoare, Bulgaria. La al doilea turneu, am jucat cu Muntenegru, în compania căreia am pierdut la 5 puncte, şi cu Macedonia, care nu a fost foarte relevant. Iar cu Bulgaria, ne-am luat revanşa şi am câştigat, şi echipa a reuşit un real progres. Avem o grupă dificilă, cu Portugalia, Suedia şi Marea Britanie şi Irlanda, şi ne-am stabilit ca obiectiv să fim între primii trei din grupă.”

Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018 va începe joi, 9 august. Tricolorii se duelează cu Suedia, într-un meci care începe la 18:45. În Grupa A mai evoluează Portugalia, Marea Britanie, Irlanda și Luxemburg. Primele două clasate avansează în grupa valorică 1-8, locurile 3 și 4 în faza grupelor vor juca în grupa valorică 9-16, iar ultimele două clasate în faza grupelor vor evolua în grupa valorică 17-24.

Toate meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube FIBA.

*foto: facebook Phoenix

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!