Stiri Vulturi

Lotul României pentru debutul în precalificările EuroBasket 2025

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.10.2021

Lotul României pentru debutul în precalificările EuroBasket 2025

Selecționata României de baschet masculin va debuta pe 28 noiembrie în precalificările pentru FIBA EuroBasket 2025, împotriva reprezentativei din Luxemburg. Cantonamentul de pregătire pentru acest meci se va desfășura între 21 și 27 noiembrie la București, iar acesta este lotul convocat de noul selecționer, Dragan Petricevic:

Tudor Gheorghe (FC Argeș Basketball), Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu), Marcu Badiu (CSO Voluntari), Patrick Richard (U-BT Cluj), Luca Vasile (Rapid București), Tudor Fometescu (CSM Oradea), Dragoș Diculescu (Landstede Hammers Zwolle), Bogdan Nicolescu (CSM Oradea), Mihai Măciucă (FC Argeș Basketball), Luca Colceag (U-BT Cluj), Rolland Torok (CSO Voluntari), Bogdan Popa (CSM Ploiești), Ștefan Grasu (U-BT Cluj), Rareș Uță (BC CSU Sibiu), Alexandru Olah (SCM Timișoara), Emanuel Cățe (UCAM Murcia).

Pe lângă cei 16 jucători menționați, pe lista de eligibilitate FIBA se află și Giordan Watson (U-BT Cluj-Napoca), Kristopher Richard (CSM Oradea), Edward Petrescu (SCM Timisoara) si Christian Chitu (CSM Ploiesti). Aceștia sunt în vederile lui Petricevic în cazul unor probleme cauzate de accidentări sau de infectarea cu COVID 19.

Vulturii se vor reuni pe 21 noiembrie și se vor pregăti preț de o săptămână în Arena de Baschet, înainte să plece în Luxemburg. România este repartizată în grupa  B din FIBA EuroBasket Pre-Qualifiers, alături de Albania și Luxemburg. Programul tricolorilor este următorul:

LUXEMBURG – ROMANIA (28.11.2021, ora 18:00)
ROMANIA – ALBANIA (24.02.2022)
ROMANIA – LUXEMBURG (30.06.2022)
ALBANIA – ROMANIA (03.07.2022)

La startul campaniei de precalificare se află 10 echipe, distribuite în 3 grupe. Câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc doi avansează în a doua fază de pre-calificări ce se va desfășura în trei etape: august 2022, noiembrie 2022 si februarie 2023.

*sursă informații: frbaschet.ro

*sursă foto: FIBA.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Tudor Costescu
    Cel mai bun antrenor român, era singurul care putea aduce strălucire Naționalei României pe termen lung. Oricum a avut curajul de a întineri echipa și merită apreciat pentru acest lucru. Sunt sigur că dacă nu era pandemie, suporterii baschetului ar fi protestat împotriva acestei decizii, în fața sediului FRB.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Chiar ma gandeam cand apari...
      Singurii care-l regreta pe Costescu sunt administratorii de duty-free uri din aeroporturi, daca intelegi ce vreau sa zic...

      cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    O echipa tanara avem care poate sa evolueze de la meci la meci
    Mult succes , baieti !

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    bun lot
    Bun lot, măcar acum pot sa fie prezenți jucătorii campioanei la națională, un lot cu mulți jucători tineri, mult potențial.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • uplifter :

    @Csm.O
    Ai de capul meu, nici nu știu dacă sa rad sau sa ma minunez!
    Dacă nu ești ironic și posibil sa nu fii, atunci îl depășești și pe dl Costescu însuși la cultul personalității...
    Fazele cu "putea aduce strălucire Nationalei" și cu mitingul de susținere sunt geniale, ma jur :)!

    cu 2 ani în urmă (29.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!