Stiri Vulturi

Luca Illeș este campion național al Serbiei la categoria U17

Luca Illeș este campion național al Serbiei la categoria U17

Duminică, 12 mai, în Hala Ranko Zeravica, Partizan Belgrad a izbutit să se impună cu 95 la 92 în fața lui Mega Basket și să câștige titlul național la categoria U17. Luca Illeș a fost principalul marcator și MVP-ul turneului final.

Alb-negrii au surprins încă de la început, nelăsându-se intimidați de victoriile categorice ale adversarilor în sferturi și semifinale. Aceștia au înscris 27 de puncte în actul inaugural și s-au distanțat la șase puncte. Mega Basket a răspuns în secvența secundă cu 30 de puncte înscrise și, la pauză, scorul era 52-51 pentru Partizan.

După revenirea de la vestiare, jocul a fost extrem de echilibrat, cele două tabere mergând cap la cap până la final. Illeș a evoluat excelent în sfertul al treilea, marcând 11 din cele 21 de puncte ale echipei sale, care conducea cu 73 la 71 înaintea actului decisiv.

Gazdele turneului s-au aflat în permanență în avantaj dar nu au reușit să se desprindă, iar soarta meciului a fost sub semnul întrebării până la final. În cele din urmă, Partizan s-a impus cu 95 la 92 și a devenit campioana Serbiei la U17.

Pentru a treia oară la rând, Luca Illeș a fost cel mai bun marcator al echipei sale, adunând 20 de puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și +16 la eficiență. Sekularac a contribuit cu 18 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, iar Stojanovic a bifat 12 puncte și 7 recuperări.

De partea cealaltă Srzentic a înscris 28 de puncte, Karalic s-a remarcat cu 22 de puncte și Danilovic a avut 18 puncte.

La ceremonia de premiere, Illeș a primit două distincții: cel mai bun marcator și MVP-ul turneului final. Sportivul timișorean a avut medii de 23.7 puncte, 6.3 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.7 intercepții și 24.3 la eficiență.

Illeș a stat foarte bine la nivelul procentajelor: 52.6% la două puncte (10/19), 45.5% la trei puncte (10/22) și 80.8% la linia de libere (21/26).

*foto: Twitter - Marco Packe, KSSrbije

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!