Stiri Vulturi

Lucas Tohătan, Marius Ciotlăuș și Anton Diaconescu au fost convocați la naționala României

David Istrate

David Istrate
12.02.2019

După această etapă, Liga Națională de Baschet Masculin va lua o pauză, în care vor avea loc meciurile echipei naționale. România va juca pe teren propriu, în sala Olimpia din Ploiești, împotriva Macedoniei într-o partidă cu o deosebită importanță pentru țara noastră.

Chiar dacă lotul condus de Tudor Costescu a fost publicat de săptămâni bune, în cursul zilei precedente, Federația Română de Baschet a urcat o postare pe contul de Instagram prin care a anunțat mai multe modificări ce vor avea loc în echipă. Astfel, Nandor Kuti, Daniel Ioniță și Cătălin Baciu, fiind accidentați, vor fi înlocuiți de Lucas Tohătan, Marius Ciotlăuș și Anton Diaconescu.

Cel mai interesant aspect al acestei modificări este faptul că, în ziua în care a fost făcut acest anunț de FRB, SCM Timișoara a jucat la Pitești. În această partidă, Cătălin Baciu, pivotul bănățenilor, a jucat aproape 9 minute, timp în care a reușit 4 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

În urma acestor modificări, lotul Vulturilor arată așa:

Emanuel Cățe (UCAM Murcia)
Alexandru Olah (Kangoroes Basket Mechelen)
Giordan Watson (CSM CSU Oradea)
Radu Vîrnă (Steaua București)
Tudor Gheorghe (BCMU FCA Pitești)
Lucas Tohătan (CSU Sibiu)
Mirel Dragoste (CSU Sibiu)
Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)
Dragoș Diculescu (SCM Timișoara)
Radu Paliciuc (BCMU FCA Pitești)
Rolland Torok (U-BT Cluj-Napoca)
Iulian Orbeanu (BCMU FCA Pitești)
Marius Ciotlăuș (BCMU FCA Pitești)
Bogdan Popa (SCMU Craiova)
Anton Diaconescu (Dinamo Știința București)

O decizie, așadar ciudată, făcută de către staff-ul tehnic format din Tudor Costescu, Nenad Markovic, Marius Toma și Claudiu Fometescu. România are mare nevoie de o victorie în acest duel, având în vedere că în Macedonia a cedat la o diferență de 14 puncte, scor 90-76.

Confruntarea dintre România și Macedonia din precalificările Campionatului European va avea loc în 21 februarie, de la ora 18:00, în sala Olimpia din Ploiești iar intrarea va fi liberă.

*foto: Facebook - Echipa națională de baschet masculin a României

1 comentariu la aceasta stire:
  • harlem :

    Dreptate
    In sfarsit s-a facut dreptate si pentru Ciotlaus!

    cu 5 ani în urmă (12.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!