Stiri Vulturi

Marcel Țenter: “Am jucat cu o echipă care s-a întrebuințat fizic extraordinar”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.07.2014

Marcel Țenter, selecționerul echipei naționale de seniori, a acordat o declarație imediat după primul meci amical câștigat de România în fața echipei secunde a Germaniei, cu scorul 70-67. Tehnicianul româna fost impresionat de efortul despus de echipa oaspete în prima repriză a meciului:

„Un meci foarte greu, am jucat cu o echipă care s-a întrebuințat fizic extraordinar, în special în primele 20 de minute. A fost foarte bine pentru noi, ne-a prins foarte bine acest lucru, a trebuit să ne descurcăm împotriva unei apărări foarte dificile și sigur vom avea de analizat toate fazele de joc. Până la urmă este un rezultat bun, chiar dacă nu contează, pentru noi e bine că am avut luciditate în niște momente importante ale jocului și până la urmă acesta este atuul nostru, avem câțiva jucători cu experiență care pot decide meciurile de acest gen.

Le-am spus că dacă nu reușim să ne apărăm într-un mod în care Germania să nu reușească coșuri ușoare, atunci nu avem nici o șansă împotriva nimănui. Noi venim după 8 zile foarte grele de antrenament deci nu suntem fizic 100%. Până la urmă caracterul lor și-a spus cuvântul și au reușit să revină și să câștigăm.”

Întrebat dacă aceste două partie cu Germania pot fi definitorii în stabilirea lotului de 12 pentru meciurile din calificările EuroBasket, Marcel Țenter a răspuns:

„Nu, mai avem un turneu foarte important în Macedonia și unul la fel de important la Sibiu. După aceste două turnee se va contura lotul de 12.”

La partida jucată la Mediaș, România s-a putut baza pe un singur pivot veritabil și anume Bogdan Țîbârnă. Marcel Țenter a clarificat situația celorlalţi pivoți care trebuiau să se alăture echipei naționale:

„Baciu are probleme de sănătate, luni se va decide dacă poate sau nu să facă în continuare efort. Moldoveanu vine în 22 iulie pentru că este la un summer league în Statele Unite. Iar atunci cu doi pivoți nu o să mai avem așa mari probleme la recuperări.”

În cazul în care Cătălin Baciu nu va putea continua pregătirile alături de prima reprezentativă, Marcel Țenter este pregătit pentru a apela la alte variante:

„Atunci cu siguranță ne vom gândi la alte soluții. Pe lista de 22 de jucători trimisă la FIBA mai avem opțiune de a chema pivoți și avem în vedere acest lucru însă trebuie să urmăm procedura pas cu pas să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!