Stiri Vulturi

Marcel Ţenter: „Ne vom lupta pentru locurile din clasament care aduc calificarea la Eurobasket 2015”

Dan Oancia

Dan Oancia
09.08.2014

Antrenorul principal al reprezentativei de seniori, Marcel Țenter, s-a arătat încrezător în șansele de calificare la Eurobasket 2015 ale tricolorilor, înaintea bătăliilor împotriva Slovaciei, Suediei și Letoniei, adversarele României din grupa F. Având în spate o lună de pregătiri intense și zeci de jocuri de verificare, membrii naționalei speră că acestea vor da roade pe teren și că, după o perioadă de 27 de ani, vor putea califica România la un turneu final de o asemenea anvergură. Înaintea primei partide din calificări, în care naționala României va întâlni reprezentativa Slovaciei, mâine, cu începere de la ora 19:00, Marcel Țenter a acordat un interviu pentru site-ul frbaschet.ro, în care s-a arătat optimist, sperând că la finele calificărilor va produce o bucurie în rândul susținătorilor naționalei.

De duminică intrați în focurile calificărilor la Eurobasket 2015. Sunteți mulțumit de perioada de pregătire și de modul în care au răspuns jucătorii?

Am avut în ultima lună de pregătire și zece meciuri de verificare în care am avut ocazia să vedem potențialul jucătorilor noștri. În linii mari, cred că am reușit să jucăm la un nivel bun, punând accent pe aspectul colectiv al lucrurilor, pe forța și unitatea grupului, considerând că asta este șansa noastră. Deci, da, sunt multumit, însă conștient de contextul general al baschetului românesc.

Pe ce nucleu de jucători veți miza la cele șase jocuri oficiale?

Pe cei care la ora jocului vor fi cei mai motivați şi eficienți. Însă, desigur am mari așteptări de la jucatorii noștri cu experienţă: Vlad, Silvă, Mandache, Titus, Adi.

Primul adversar din Grupa F, Slovacia. Ce șanse avem?

Trebuie să ne focusăm asupra acestui joc si să mergem la victorie. Indiferent de numele, reputația sau experiența adversarului. În primul meci, vom întâlni în deplasare un adversar ambițios și trebuie să găsim argumente în teren pentru a învinge!

Cât de important este primul joc și cât conteaza o eventuală victorie?

Primul meci are o însemnătate foarte mare întotdeauna, în orice campanie, mai ales de calificare. Înseamnă încredere și optimism pentru pasul următor. Însă, indiferent de ce se intamplă, trebuie să
rămânem puternici mental.

În timp ce România va juca în Slovacia, celelalte adversare vor juca în Suedia. Cine ați vrea să învingă?

Deocamdată mă gândesc doar la meciul cu Slovacia. De duminică noaptea încolo vom vorbi de ceilalți adversari. Dar, indiferent de adversari, noi ne vom lupta pentru locurile din clasament care aduc calificarea la Eurobasket 2015.

La final, un mesaj pentru suporterii naționalei.

Suporterii naționalei așteaptă de multă vreme un rezultat bun. Semne bune au fost în ultima vreme în baschetul masculin, prin participarea tot mai competitivă la nivel de cluburi în EuroCup sau EuroChallenge. Este timpul ca și Naționala să se ridice. Sper ca tribunele Sălii Sporturilor Transilvania din Sibiu să fie pline și la final să le aducem bucurie tuturor fanilor baschetului românesc cu o calificare!

*Foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!