Stiri Vulturi

Marcel Țenter: “Sunt convins că avem șanse mai mari de calificare”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.05.2014

Marcel Ţenter, antrenorul echipei naţionale, a semnat un nou angajament la nivel de club cu formaţia maghiară Alba Fehervar. Tehnicianul în vârstă de 45 de ani a vorbit într-un interviu acordat pentru frbaschet.ro despre această mutare dar și despre echipa națională a României care în această vară va disputa meciuri de calificare pentru EuroaBasket 2015.

Pentru început, Marcel Țenter a vorbit despre ceea ce la determinat să aleagă un contract „afară” dar și despre așteptările de la această experiență:

„Da, așa este. M-am hotărât după cinci ani ca și antrenor principal în România că este momentul și pentru o experiență internațională. Consider că din procesul de maturizare al oricărui antrenor, trebuie să facă parte și experiența ieșirii din cadrul protejat al clubului unde a jucat de exemplu sau chiar din țara de origine. Aceste experiențe, până la urmă, cred mă vor formata și mă vor completa în dorința mea de a progresa și de a mă perfecționa. Pe de altă parte, încă de anul trecut am fost contactat de reprezentanții echipei Alba Fehervar, care m-au monitorizat de-a lungul sezoanelor petrecute în România.”

Întrebat dacă este doar o coincidență că experiența într-o țară străină ca antrenor începe în Ungaria, acolo un Marcel Țenter juca și pentru prima dată baschet în afara granițelor:

„Nu știu, cred că ața a fost să fie! În orice caz, încă de pe vremea când jucam la Hodmezovasarhely și Kaposvar am observat acest club extrem de respectat în Ungaria. Alba Fehervar are o mare tradiție în această țară și este un club foarte puternic.”

Fostul antrenor de la Gaz Metan Mediaș și U Mobitelco Cluj nu și definitivat încă staff-ul tehnic după primirea frumoasă a conducerii de la Alba Fehervar:

„Pot spune că am fost primit cu multă căldură și mă bucur că am întâlnit oameni valoroși în cadrul boardului de conducere - fost jucător NBA sau foști jucători de naţională a Ungariei - care doresc să facă performanță și sper să-mi ofere bugetul și jucătorii care să-mi permită obținerea unor rezultate notabile. În prima fază, obiectivul este o clasare în primele patru în viitorul campionat și o ieșire din grupele cupei europene în care vom juca. Despre staff, deocamdată va pot spune ca am un antrenor secund maghiar, care este un fost component al lotului național al Ungariei, și suntem în negocieri cu încă un asistent stabilit de mine.”

Marcel Țenter ia în calcul și aducere de jucători români la Alba Fehervar:

„Este posibil... însa mai întâi eforturile de recrutare trebuie să se concentreze pe jucătorii maghiari, deoarece în campionatul din Ungaria nu au voie decât trei jucători străini pe foaie.”

Tehnicianul a vorbit despre grupa de calificare și despre atuurile care ne pot propulsa spre o surpriză:

„Așa cum am mai spus, este o grupă grea, dar nu imposibilă. Suedia si Letonia sunt echipe participante la ultimul Eurobasket cu rezultate foarte bune, iar Slovacia este o echipa foarte ambițioasă, cu jucători tineri și foarte talentați. Noi vom avea o echipă echilibrata și sper ca, bazându-ne pe un efort colectiv extrem, să facem o surpriză plăcuta fanilor noștri.”

Marcel Țenter știe deja nucleu în jurul căruia să clădească o echipe cât mai puternică:

„Echipa se va construi în jurul nucleului format din Vlad Moldoveanu, Mihai Silvășan, Andrei Mandache, Titus Nicoară, dar și cu aportul mai tinerilor Adrian Guțoaia, Cătălin Baciu, Bogdan Țibîrnă, Alexandru Olah. Trebuie să fim o echipă unită și este foarte important ca la ora meciurilor fiecare component al naționalei să-și atingă, dacă nu chiar să-și depășească, limitele, pentru a obține rezultate deosebite.”

În final, antrenorul echipei naționale a transmis un mesaj tuturor fanilor baschetului din România:

„Personal, le transmit că am așteptat suficient, este timpul pentru o calificare! Îmi doresc o sală plină la fiecare meci, pentru că împreună cu al “șaselea jucător” sunt convins că avem șanse mai mari de calificare. Hai România!”

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Impostor
    Numitul Tenter, asa cum ne-a obisnuit abureste pe toata lumea. Dupa ce s-a autopropus la Craiova, la finalul sezonului ce sta sa se incheie, beneficiind de credulitatea si slaba pregatire ca manager a lui Toma Marius (facand praf toata munca de un sezon a predecesorului sau), a mai colindat pe la ceva usi (Energia si Muresul) si apoi vazand ca nu il baga nimeni in seama a virat-o scurt in Ungaria. Suntem convinsi ca nu il va apuca finalul sezonului pe banca maghiarilor, pentru ca tenter este un antrenor pe care il ridica lotul si nu invers... Cat despre echipa nationala, ramane ca la inceput : vom fi ciuca batailor si apoi se vor gasi te miri cine vinovati !!!!! P.S. La Craiova vroia sa "readuca publicul la sala" si sa "lupte pentru culori". CE A REUSIT SA REALIZEZE STIE O TARA INTREAGA !!!!!!!!!!!!!! Se va termina cat de curand si cu acest asa zis antrenor

    cu 9 ani în urmă (31.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    penibil
    Incepe sa devina penibil acest Tenter

    cu 9 ani în urmă (31.05.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    cra cra :))
    Din fericire voi sunteți penibili oltenilor, nu Țenter. Ați înflorit și voi anul trecut în baschet și gata vă credeți mari specialiști și cunoscători. Din păcate la voi în sală majoritatea nu înțeleg de ce nu se folosește piciorul la baschet.

    Cum voi ați aflat de baschet doar de un an e normal să nu știi ce performanțe a făcut Țenter, mai ales când a fost la Cluj. Țenter și-a dat seama ce mocirlă și brambureală este acolo la Cracraiova și nu cred că încearcă să-și bată capul pentru niște olteni împuțiți și fuduli.

    cu 9 ani în urmă (31.05.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Rapidist4Life
    "împuțiți și fuduli"? Pai ai tinut tu nasul in dosul meu ca sa vezi asta? Tu vii de pe centura orasului, pentru ca in loc de creier iti folosesti dosul.

    cu 9 ani în urmă (14.06.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Apropo
    Vad ca te declari rapidist. Stii mai bine ce e cu cra, cra.

    cu 9 ani în urmă (14.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!