Stiri Vulturi

Meci decisiv pentru România în vederea calificării în preliminariile EuroBasket 2025

Meci decisiv pentru România în vederea calificării în preliminariile EuroBasket 2025

România dispută mâine, 2 august, ultimul meci din precalificările EuroBasket 2025. „Vulturii” joacă în Slovacia, la Levice, un meci decisiv pentru câștigarea Grupei I, care asigură un loc în preliminariile EuroBasket 2025.

Calculele hârtiei sunt clare, după ce în meciul tur, Slovacia s-a impus cu scorul de 69-64 la Pitești. România are o singură opțiune la Levice, și anume victoria la minim 5 puncte.

În meciul amintit, Vladimir Brodziansky și-a condus echipa spre victorie cu 32 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Jucătorul lui Jonventut Badalona a fost aproape imposibil de oprit și a înregistrat 27 de unități la eficiență.

Timotej Malovec l-a secondat pe Brodziansky în acel joc cu 12 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Din tabăra noastră, Alex Olah s-a remarcat cu 22 de puncte și 10 recuperări. Mihai Măciucă a contribuit atunci cu 14 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

De la acel joc, România a mai întâlnit o dată Albania. Elevii lui Michael Gorke nu au avut parte de un meci ușor și au fost nevoiți să revină de la un deficit de 15 puncte, consemnat în prima repriză. Tricolorii s-au achitat bine de sarcini până la final și s-au impus cu scorul de 72-63.

Bogdan Popa a fost cel mai bun marcator din meci cu 17 puncte, în timp ce Dragoș Diculescu a fost cel mai eficient cu 9 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, pentru un index de 17 unități.

Cu siguranță, pentru a obține calificare, România are nevoie de o prestație mult mai bună în fața Slovaciei, chiar pe terenul acesteia. Tricolorii au nevoie de o precizie mai bună din acțiune și în special la aruncărule de la distanță, acolo unde procentajul echipei de până acum este puțin peste 30%.

La precedenta vizită în Slovacia, România a reușit să se impună cu scorul de 77-74, în 2019, într-un meci din precalificările pentru EuroBasket 2021.

Partida dintre Slovacia și România de la Levice va fi arbitrată de o brigadă de aribtri formată din Fernando Calatrava (Spania), Zoran Mitrovski (Macedonia de Nord) și Mehmet Sahin (Turcia).

Acest joc este programat de la ora 19:0 și va putea fi urmărit doar pe YouTube pe FIBA – Basketball Channel.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!