Stiri Vulturi

Mickey Gorka, despre naționala României: „Mă simt flatat și norocos”

Mickey Gorka, despre naționala României: „Mă simt flatat și norocos”

În urmă cu patru zile, în 16 iunie, anunțam că Mickey Gorka este noul antrenor al naționalei masculine de seniori a României. Tehnicianul israelian are peste 100 de meciuri ca antrenor în prima divizie a țării sale, însă în stagiunea 2023-2024 o va antrena pe Maccabi Rishon, în liga secundă a Israelului.

Israel Hayom, una dintre cele mai importante site-uri de presă din Țara Sfântă, a publicat astăzi, 20 iunie, un interviu cu Gorka, în care acesta a explicat cum a ajuns la naționala României, ce părere are despre baschetul românesc și cum își vede propria carieră.

”Acum o lună, agentul meu mi-a spus să pregătesc un CV în engleză fiindcă ar putea fi o asemenea opțiune. Am făcut-o fără așteptări prea mari și a fost, cu siguranță, o surpriză că am fost ales. Este o oportunitate foarte bună. Mă simt flatat și norocos. Ei l-au întrebat pe Pini Gershon și știam că va zice lucruri bune. Să primesc o recomandare de la el e un mare compliment”, a declarat noul tehnician al naționalei.

Mickey Gorka are o platformă de scouting, scouting4u, care a fost utilizată, de-a lungul timpului, de cluburile din România

Am jucat în trecut împotriva Stelei, când o antrenam pe Bnei Herzliya. În trecut, mi-am oferit serviciile de scouting ligii din România. Sunt în contact excelent cu antrenorul de la Cluj și schimbăm multe informații. Știu liga din România și acum muncesc pentru a o cunoaște în profunzime. În două, trei zile voi ști totul despre ea. Baschetul se dezvoltă, echipele de top au devenit mai puternice și sunt mulți bani. Au adus și străini care au jucat aici. Jucătorii de top sunt buni, acum trebuie să aflu mai multe despre ceilalți autohtoni. Au și un baschetbalist naturalizat, Patrick Richard, care a jucat în Israel în trecut. În opinia mea, există talie, shooting și este un potențial bun. Jucăm în precalificările EuroBasket 2025, împotriva Albaniei și Slovaciei. Dacă ne impunem, atunci ne vom califica în preliminariile competiției. Trebuie să o luăm pas cu pas.

În ultima parte a interviului, antrenorul în vârstă de 50 de ani a explicat de ce nu are mai multe partide antrenate în prima divizie din Israel și cum își evaluează cariera:

Am încredere în mine și în cunoștințele mele. Este adevărat că după izbucnirea pandemiei cariera mea a făcut un pas în spate, însă am 125 de meciuri în prima divizie. De asemenea, am experiență ca antrenor și secund în echipe europene. Nu sunt un copil. În 2017-2018, am plecat de la Ironi Nahariya din motive personale. Apoi m-am întors la Herzliya și am promovat, însă nu am continuat iar apoi a izbucnit pandemia. Asta a produs o pauză în cariera mea. Nu am antrenat timp de doi ani, unul pentru că așa am decis. Apoi a fost greu să revin fiindcă nu am un nume mare și nu mă știu la PR. Nu sunt o persoană care spune prea des „eu”. Nu mă îngrijorez în legătură cu PR-ul. Acum un an am fost în negocieri cu o echipă și a trebuit să aduc o foaie cu câte meciuri am antrenat în prima ligă. Au fost surprinși că sunt peste 100 de partide. Acum, odată cu semnarea la Maccabi Rishon și cu acceptarea postului de antrenor al României, am ajuns în punctul în care cariera mea ar fi trebuit să fie în acest moment.

În a doua jumătate a lunii iulie, respectiv începutul lunii august, România va disputa câte două meciuri cu Albania și Slovacia, având șansa de a se califica în preliminariile EuroBasket 2025.

*foto: basket.co.il

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!