Stiri Vulturi

Mihai Silvășan, după primele antrenamente ale naționalei: „Sunt extrem de optimist și de pozitiv”

Mihai Silvășan, după primele antrenamente ale naționalei: „Sunt extrem de optimist și de pozitiv”

A mai rămas o zi până la meciul dintre România și Luxemburg, din pre-calificările Campionatului Mondial de Baschet din 2027. Acesta va avea loc joi, 22 februarie, începând cu ora 19:00, în BTarena, și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3.

Vulturii au efectuat primele antrenamente sub comanda lui Mihai Silvășan, noul antrenor al naționalei, iar acesta s-a arătat extrem de încântat de ceea ce a văzut în cantonamentul tricolorilor:

„Două antrenamente au trecut până acum și sunt extrem de optimist și de pozitiv pentru ceea ce am văzut aici. Absolut toți jucătorii, și avem 16 jucători prezenți în cantonamentul lotului național, dar absolut toți jucătorii au fost extrem de receptivi la ce le-am cerut și extrem de dornici să demonstreze că au loc în primii 12. Deci, cum nu mă așteptam, va fi o decizie grea să las în afara lotului patru jucători, însă asta-i treaba noastră și nu avem ce face. Repet, sunt extrem de bucuros și de mulțumit de ceea ce am văzut până acum. Atitudinea este exemplară. Antrenamentele au fost puțin mai lungi, deși nu foarte intense, pentru a încerca să le dăm cât mai multe informații dar, în același timp, să nici nu le dăm prea multe informații. E o linie extrem de fină între aceste două lucruri. Însă a trebuit să stăm mai mult, fiind jucători care nu sunt obișnuiți cu conceptele mele. Știu că trei zile nu sunt extrem de multe pentru a adăuga noi lucruri sau a pune concepte noi, însă asta este situația și ne vom adapta. Printr-un efort bun, printr-o intensitate bună și printr-o mentalitate corectă putem trece peste absolut orice problemă apare”, a declarat Silvășan, într-un interviu pentru pagina Federației Române de Baschet.

Tehnicianul clujean a vorbit din nou despre emoțiile pe care le are și a cerut sprijinul fanilor:

„Sincer, am mai mari emoții decât am avut acum, la Final 8-ul Cupei României. Chiar nu știu exact la ce să mă aștept. Îmi doresc să vină cât mai mulți fani să ne susțină, în primul rând pe echipa națională a României și, în al doilea rând, pe mine, ca antrenor al echipei din Cluj. Cu siguranță, avem nevoie de sprijinul lor. Îi așteptăm într-un număr cât mai mare pentru a ne ajuta și a mă ajuta personal pentru a debuta cu dreptul în această nouă campanie de precalificare.”

Duelul dintre România și Luxemburg va fi singurul pe care naționala de seniori îl va disputa în această fereastră.

*foto: Facebook – Echipa Națională de Baschet a României

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Put it down on the basket Chief!
    Pentru debutul sau la națională ca antrenor, Silvă "Coco nut" a ales o tactică infailibilă via Lakers, adusă de cel mai celebru fan al lor, Jack Nicholson prin personajul lui nu mai puțin celebru Randolph Patrick McMurphy (One flew over the cuckoock nest), care-i zice omului lui mare Chief Bromden:"put it down on the basket Chief, come on!"

    cu 2 luni în urmă (21.02.2024) Raspunde
  • Silvois :

    Raportandu-ma
    la stilul englezist-eclectic al interventiilor tale obisnuite, nu-i prea explicita trimiterea la replica din celebrul"Zbor deasupra unui cuib de cuci"?! Intreb, nu ca m-ar fi deranjat explicatia, daca n-o aveam, n-as fi stiut de unde sa iau acea fraza.
    Tot ca o analiza pe text, imi place cum suna Silva "Coco nut", da n-ar suna mai bine Silva "Coco nuts"?!

    cu 2 luni în urmă (21.02.2024)
    • CSM CSU Oradea nailman:

      Așa să-i rămîie numele!
      "Coco nut" ostașii mei!
      "Coco nuts" Măria ta!, cum bine zis-a Ștefan cel mare către plăieși. (Plăieșii de ieri, pleierii de azi...)

      cu 2 luni în urmă (21.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!