Stiri Vulturi

Mihai Silvășan este noul antrenor al naționalei României

Mihai Silvășan este noul antrenor al naționalei României

În cursul acestei seri, Federația Română de Baschet a anunțat numele noului antrenor al naționalei masculine a României. Este vorba de Mihai Silvășan, fostul căpitan al Vulturilor. 
În prezent, Silvă este antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca, ajungând la al 8-lea sezon pe banca tehnică a ardelenilor. Din 2016 și până în prezent, U-BT a obținut patru titluri naționale, cinci Cupe ale României și trei SuperCupe ale Românei.

De asemenea, campioana en-titre a progresat an de an și pe plan european, ajungând în prezent să evolueze în EuroCup.

Mihai Silvășan a fost căpitan al echipei naționale de seniori a României și a fost aproape de calificarea la EuroBasket 2015. În acea campanie de calificare, Silvă a fost unul dintre cei mai importanți tricolori, având medii statistice de 12.2 puncte, 3.0 recuperări și 1.5 pase decisive.

Sub tricolor, Mihai Silvășan a activat și din postura de antrenor, fiind asistentul lui Zare Markovski. În 2018, antrenorul lui U BT Cluj-Napoca a condus echipa națională U20 la Campionatul European Divizia A din Germania.

„Este o provocare mare pentru mine! Nu am refuzat niciodată prezența ca jucător la națională și nu voi refuza nici ca antrenor. Lucrurile s-au întâmplat foarte rapid, mai sunt multe aspecte de discutat și de pus la punct în ceea ce privește strategia și condițiile în care se va desfășura activitatea lotului național. Sunt onorat și le mulțumesc tuturor celor care au încredere în mine!", a declarat Silvășan, conform u-bt.basketball.

România va disputa primul meci cu noul selecționer în februarie 2024. Reprezentativa noastră va prima vizita naționalei din Luxembourg la Cluj-Napoca, într-un joc care va conta pentru FIBA World Cup 2027 Pre-Qualifiers.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

 

12 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Mod de recunoaștere a meritelor sportive
    Vom trece de precalificari

    cu 4 luni în urmă (21.12.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    No
    Să "apare" haterii...😄

    cu 4 luni în urmă (21.12.2023) Raspunde
  • Benjamin :


    Parca abia ieri (stiu, era Iunie) numea Federatia pe antrenorul Israelian.. se vede lipsa de viziune a conducerii.

    cu 4 luni în urmă (21.12.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Excelenta alegere
    Un fost jucator deosebit, un antrenor care a ratat deja ca a ajuns la un nivel si care cunoaste campionatul si jucatorii cu adevarat.
    Eu imi pun mari sperante ca acum, atat el cat si toti ceilalti implicati isi vor da tot interesul pentru a ridica nationala .
    Ii tin pumnii!

    cu 4 luni în urmă (22.12.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    !?
    Eu cred că a fost numit la " mișto", știut fiind că este împotriva jucătorilor români și că îi "umilește" cînd îi trimite în teren. Teoretic, dar logic ar fi să-l ia secund pe Achim, să nu se supere..., mă rog, să nu se supere punct. În caz de eșec ( destul de previzibil ) să se facă de rîs amîndoi !

    Iar în caz de succes să împartă gloria. PACE !

    cu 4 luni în urmă (22.12.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Bun
    Într-un final, numai el și Achim au mai rămas printre cei care nu au trecut încă la cârma naționalei, deși sincer Achim nu știu cum s-ar fi descurcat că nu prea a performat bine cu niciun român pe care l-a avut sub aripa sa de când e la CSM, sau cel puțin asa mi-a dat mie senzația....
    Sper să confirme prezența lui Silva la echipa națională și să vedem ceva îmbunătățiri ale jocului echipei.
    Hai România!

    cu 4 luni în urmă (22.12.2023) Raspunde
  • boogie :

    Valoare?
    Poate că acum, în funcție de selecție,jocul echipei naționale,performanțe(sigur,nimeni nu se așteaptă la minuni)etc,vom vedea dacă este un antrenor valoros sau rezultatele bune de până acum au fost obținute "decât"de valoarea lotului antrenat

    cu 4 luni în urmă (22.12.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    O pălărie prea mare
    Chiar sunt curios ce va face ca antrenor, ținând cont că aici nu are buget ca la Cluj. La nationala nu poate cere jucători conducerii clubului, joaca cu ce-i dă școlă de baschet din România. Oare rezista un an calendaristic.

    cu 4 luni în urmă (24.12.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @clamun
      E discutabilă asta cu pălăria prea mare, la echipa națională vorbim mai mult de selecționer, decât de antrenor. Fișa postului e destul de diferită. Iar în ce privește jucătorii, cred că e neapărat necesar să ceară urgent Federației naturalizarea rapidă a unui jucător de valoare.

      cu 4 luni în urmă (24.12.2023)
    • Soare:

      Naturalizat
      Și dacă tot “naturalizăm” jucători, și chiar vrem să ajute echipa națională, atunci să naturalizăm un jucător care joacă în baschetul mare nu în liga noastră geto-dacică. Sunt destui jucători naturalizați în Euroliga masculină care cred că-și vizitează țara care i-a adoptat doar când joacă pt echipa națională. Toată stima pentru cei doi Richards dar cum ar fi un Markus Howard, de exemplu, în lotul României?

      cu 4 luni în urmă (24.12.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    @gyke
    De asta zic că e o pălărie prea mare, exact ce zici și tu. Omul este antrenor de echipa cu un buget impresionant. Din ceea ce a arătat nu prea are diplomație. Daca înjură jucătorii români cum făcea acum câțiva ani, nu-l văd să facă treabă bună. Degeaba vii cu scheme pe care nu are cine sa le pună în aplicare. Apropo de meciul de ieri de la Sibiu. Rinkevicius l-a certat la o fază pe Aurica, când nu a faultat. După aceea la fiecare interacțiune cu el, intrare/ieșire de pe teren, din comportamentul antrenorului s-a văzut că i-a părut rău, și a încercat cumva prin gesturi să-și ceară scuze. Ori așa ceva nu vei vedea la Silvasan.

    cu 4 luni în urmă (24.12.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Ref naturalizat
    Eu cred ca cel mai important ar fi naturalizarea unui Pg adevarat, ar pune in valoare restul echipei.
    Cu un profil gen Watson, din zilele lui bune !

    cu 4 luni în urmă (24.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!