Stiri Vulturi

Mihai Silvășan, înaintea reunirii lotului național: „Cred că m-am pregătit bine pentru acest moment”

Mihai Silvășan, înaintea reunirii lotului național: „Cred că m-am pregătit bine pentru acest moment”

Joi, 22 februarie, naționala masculină de seniori a României o întâlnește pe Luxemburg, într-un meci din pre-calificările Campionatului Mondial de Baschet din 2027. Partida se va juca în BTarena din Cluj-Napoca și va începe la ora 19:00, fiind transmisă, în direct, pe Digi Sport 3.

Meciul cu Luxemburg va fi primul condus de noul antrenor al naționalei României, Mihai Silvășan. Acesta a izbutit duminică, 18 februarie, să câștige un nou trofeu alături de U-BT Cluj-Napoca, iar la scurt timp după festivitatea de premiere a Cupei României, a vorbit în fața jurnaliștilor despre naționala României:

E o întrebare grea. Sincer, am puține emoții. Nu știu la ce să mă aștept, însă eu cred că m-am pregătit bine pentru acest moment și abia aștept să mă întâlnesc mâine cu jucătorii din lot pentru a avea un prim contact împreună, să începem munca împreună. Cum spun și aici la Cluj, e foarte important să luăm lucrurile pas cu pas. Ne vom concentra acum doar pe meciul acesta cu Luxemburg. Nu este foarte mult timp de pregătire, dar eu cred că avem calitatea și valoarea necesară pentru a lupta să câștigăm, evident.

Întrebat dacă i-au fost impuse anumite obiective, Silvășan a răspuns astfel:

Hai să vă răspund cu o întrebare. După cum mă știți voi pe mine de atâția ani, aici în Cluj, ce obiectiv credeți că am? Victorie. Victorie la fiecare meci. După vedem unde ne duce și cât suntem de buni pentru a ajunge cât mai sus. Nu vă pot da – câștigăm Campionatul Mondial din 2027. E bine? Evident că nu e bine că nu e foarte realist însă, v-am spus, pas cu pas, meci cu meci, antrenament cu antrenament și vom vedea unde putem ajunge.

De-a lungul turneului final, chiar dacă focusul principal a fost asupra echipei sale de club, Mihai Silvășan a fost văzut în tribune la toate meciurile, alături de Mihai Popa și Răzvan Munteanu, secunzii săi de la națională. Antrenorul în vârstă de 39 de ani a vorbit despre cum i s-au părut jucătorii autohtoni de la Final 8:

Unii mai buni, alții mai puțin buni, ca orice jucător. Momente mai bune, mai puțin bune. Însă nu contează cum au evoluat la acest turneu, contează ce vom face împreună. E singurul lucru care va conta.

Vulturii au început antrenamentele pentru jocul cu Luxemburg luni, 19 februarie.

*foto: u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Keep training coco nuts!
    După turneul final 8 de la Cluj, Federația Suporterilor de Baschet din România a înmînat trei trofee, celor mai importanți antrenori români ai momentului: "Trofeul Piranha" domnului Costescu, "Trofeul Pea nuts" pentru CoAch H'Akeem the Dream și "Trofeul Coco nut" lui "U"nbeateable Silvă. Go Coco "U"!

    cu 2 luni în urmă (21.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!