Stiri Vulturi

Naționala de seniori la trei săptămâni de la reunire

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.07.2013

Echipa națională de baschet masculin a României se apropie de finalul primei faze a pregătirilor în vederea primei părți a campaniei de calificare la EuroBasket 2015. În cursul zilei de 17 iulie se va sfârși cantonamentul tricolorilor la Oradea, urmând a se pleca cu destinația Vila Real (Portugalia).

Programată pentru 25 iunie, reunirea lotului condus de Marcel Țenter nu a fost cea mai încurajatoare cu putință. Din lista de 25 jucători convocați inițial mai puțin de jumătate s-au prezentat la prima strigare.

Astfel, Țenter a fost nevoit să apeleze la alți jucători. Este vorba despre jucătorii aflați în Oradea, acolo unde a avut loc reunirea. În speță Silviu Lupusavei, Horia Hora respectiv Rareș Pașca (pe lângă cei convocați inițial). De asemenea, au venit Radu Paliciuc și Vasile Ștefan, jucători care au evoluat în al doilea eșalon pe parcursul sezonului precedent. Majoritatea dintre ei au fost folosiți pentru antrenament. Excepție face Vasile Ștefan, jucător care a fost folosit și în meciurile de verificare disputate în compania Ungariei.

Treptat lotul a fost îmbogățit. La capătul primei săptămâni de pregătire au venit Adrian Tudor și Andrei Mandache. Înaintea primului meci cu Ungaria a sosit Ionuț Drăgușin, iar ultimul venit a fost Andrei Căpușan, care s-a alăturat colegilor de la lot după partida de duminica trecută, din Ungaria.

De notat că după o prestație modestă, consemnate în sfertul al 3-lea din partida cu Ungaria de la Kecskemet, tricolorii au înregistrat un progres vizibil în joc în doar câteva zile. Desigur echipa mai are de lucrat destule aspecte în ambele faze ale jocului, însă la distanță de câteva zile după eșecul clar din Ungaria, au urmat două victorii concludente în compania aceluiași adversar.

În plus, nu doar rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj trebuie observat. Tricolorii sunt în progres, lucru foarte important. În pofida absențelor numeroase, jocul României este în creștere, iar Marcel Țenter mai are la dispoziție două săptămâni de lucru.

Tricolorii vor pleca la turneul din Portugalia, acolo unde sunt programate alte două jocuri de verificare, în următoarea alcătuire: Adrian Tudor, Dani Popescu, Andrei Mandache, Vasile Ștefan, Brice Kabengele, Andrei Căpușan, Mihai Silvășan, Titus Nicoară, Laszlo Lazar, Cătălin Baciu și Ionuț Drăgușin.

Cele două jocuri de pregătire sunt în compania Belarusului (19 iulie), respectiv Portugaliei (20 iulie).

De notat că lotul va fi completat cu Adrian Guțoaia și Bogdan Țibîrnă. Dacă vor interveni accidentări e posibil să intervină și alte modificări în lotul de jucători.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    DE CE?
    Nu ar fi mai bine ca Tenter in calitatea lui de antrenor al selectionatei sa anunte lotul care face deplasarea in Portugalia si nu onor Totalbaschet? Daca lotul e acesta dau o bere la toti cei pest 18 ani din redactia dumneavoastra dar daca nu e lotul acesta s-ar impune macar 5% mai putin deci Totalbaschet= 95 % BASCHET. EXCLUS PROBLEMA ACCIDENTARILOR.

    cu 10 ani în urmă (14.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!