Stiri Vulturi

Naționala masculină a României a cedat în fața Argentinei în al doilea joc de la Universiadă

Naționala masculină a României a cedat în fața Argentinei în al doilea joc de la Universiadă

Naționala masculină a României a ajuns la 1-1 bilanț în cadrul grupei B de la Universiada din Chengdu, în urma înfrângerii cu 56-70 în partida cu Argentina. „Vulturii” vor încheia luni, 31 iulie, faza grupelor.

Tricolorii au putut să conducă după cinci minute, dar pe finalul sfertului inaugural au fost întorși pe tabelă de către sud-americani și scorul a devenit 16-19. Desprinderea naționalei Argentinei la +8 a venit apo cu un run de 9-0 din partea României (29-28) și la pauză tabela a indicat egalitate între selecționate: 32-32.

Românii au ajuns din nou în dezavantaj și după cel de-al treilea sfert scorul a fost 46-51, pentru ca ultimul parțial să aducă urcarea diferenței până cel mult la +19 (47-66) și într-un final Argentina s-a impus cu 56 la 70.

Lucas Tohătan (20 de puncte, 2 pase decisive, 2 recuperări, 4/6 de afară) și Bobe Nicolescu (12 puncte, 4 recuperări) au fost principalii marcatori ai României.

Din partea Argentinei s-au remarcat Agustin Barreiro (20 de puncte, 9 recuperări), Bautista Lugarini (16 puncte, 6 recuperări, 2 capace) și Mateo Chiarini (11 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări).

România a avut un prim 5 în care s-au regăsit Lucas Tohătan, Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Ștefan Grasu și Emanuel Cățe, toți fiind pe parchet pentru măcar 25 de minute. Luca Colceag și David Stan n-au evoluat deloc.

Ultimul meci pentru tricolori în grupa B va avea loc luni, 31 iulie, de la ora 14.30 cu Africa de Sud.

*foto: FISU

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Excepțional
    Am revenit la practicile de demult, cele cu fals în datele de naștere, fals în datele de studii sau de muncă!
    Ieri cel mai bun jucător a fost studentul de la Universitatea Ecologica București, astăzi a jucat mai slab. Însă cu "studenții" argentinieni cel mai bun a fost studentul de la Universitatea din Sibiu. Căpitanul de la Universitatea din Oradea a șutat mult de afară. Cei mai mulți jucători îi dă Universitatea din Oradea, vreo trei. A mai jucat și un absolvent de universitate americană, în timp ce adevăratul student din SUA nu a intrat pe teren. Rezultatele în sport nici nu contează, principalul că avem studenți de nota 56.

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Aștept
      desigur ca neuronașul stingher să completeze numele, turiștilor, pardon, studenților, sorry, sportivilor români!

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!