Stiri Vulturi

Naționala masculină a României cedează în sferturile de finală ale Campionatului European U18

Naționala masculină a României cedează în sferturile de finală ale Campionatului European U18

În această seară, Sala Olimpia din Ploiești a găzduit confruntarea dintre România și Suedia, din sferturile de finală ale Campionatului European U18, divizia B.

România: Tudor Șomăcescu, David Lăpuște, Dragoș Lungu, David Antonescu, Lorenzo Diaconescu.

Suedia: Elliot Cadeau, Villiam Garcia Adsten, Vilhelm Bodingh, William Kermoury, Nils Vahlberg Fasasi.

Primele puncte ale partidei au fost înscrise de către oaspeți. Lungu a egalat după câteva acțiuni însă a urmat o perioadă cu multe ratări și greșeli astfel că, după trei minute, scorul era încă 2 la 2. Cadeau a început să conducă ofensiva nordicilor și, cu un 4-point play, a dus-o pe Suedia la 10-6, dar Șomăcescu a răspuns imediat cu o triplă. Doi din cei trei David din lotul nostru, Antonescu și Pătru, au mai pus pe tabelă patru puncte și, după încă un coș de la distanță al lui Bogdan Creț, antrenorul galben-albaștrilor a cerut un timp de odihnă. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, scorul era 20 la 15 pentru România.

David Lăpuște a fost protagonistul primului minut din sfertul secund. Baschetbalistul lui U-BT a marcat două puncte, apoi a făcut o intercepție și, pe contraatac, i-a pasat decisiv lui Șomăcescu. Cadeau a întrerupt elanul tricolorilor cu o triplă, însă Pătru, după un coast-to-coast, a dus scorul la 26-19. A urmat o triplă a lui Vasasi, la celălalt panou, iar Cătălin Tănase a solicitat un time-out. Suedezii au continuat să arunce excelent din afara semicercului și au mai marcat încă două coșuri de trei puncte, prin care au revenit la conducere: 26-28. Reprezentanții noștri nu s-au regăsit pe teren, au comis o serie de greșeli, iar deficitul a ajuns la șase puncte (26-32). Antonescu a întrerupt parțialul de 13-0 al adversarilor, însă aceștia au mai marcat încă cinci puncte, prin Adsten și Kermoury, și conduceau, la pauză, cu 37 la 28.

Suedia și-a continuat recitalul ofensiv și după revenirea de la cabine și, profitând de neatenția din atacul echipei noastre, s-a distanțat la 16 puncte: 47-31. Elevii lui Tănase au încercat foarte mult să înscrie de la distanță însă n-au avut aceeași precizie ca jucătorii lui Sergi Garcia. Au urmat câteva minute fără coș marcat iar, în cele din urmă, Kermoury și Creț „au dezghețat” tabela. Pătru a înscris un coș de trei puncte, România s-a apropiat la 13 puncte și oaspeții au cerut time-out. După reluarea jocului, nordicii și-au trecut în cont patru puncte, dar Pătru a răspuns cu încă cinci puncte. În cele din urmă, înaintea actului decisiv, scorul era 54 la 44 pentru Suedia.

Diaconescu a fost primul marcator al ultimului sfert, reușind să înscrie de sub panou și să o aducă pe România la o diferență de opt puncte. Au urmat, însă, două triple consecutive ale adversarilor, semnate de Fasasi și Adsten. Tricolorii au legat câteva acțiuni defensive excelente dar nu au reușit să le fructifice la celălalt panou. Cu patru minute și jumătate rămase, Kermoury a înscris pe contraatac, fiind faultat în același timp, și, de asemenea, Șomăcescu a fost sancționat cu greșeală tehnică. Diferența nu a mai putut fi remontată de Antonescu & Co., iar meciul s-a încheiat cu scorul de 77-56 pentru Suedia.

Liderii tricolorilor au fost David Pătru (16 puncte, 3 pase decisive) și Tudor Șomăcescu (10 puncte, 3 pase decisive). De partea cealaltă, s-au remarcat Nils Fasasi (28 de puncte, 4 recuperări), William Kermoury (17 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Elliot Cadeau (15 puncte, 5 recuperări).

*foto: Iulian Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!