Stiri Vulturi

Naționala României a câștigat duelul cu Coreea de Sud și va juca pentru locul 5 la Universiadă

Naționala României a câștigat duelul cu Coreea de Sud și va juca pentru locul 5 la Universiadă

Naționala masculină a României a disputat vineri, 4 august, primul meci din grupa locurilor 5-8 din cadrul Universiadei de la Chengu. Adversara tricolorilor a fost Coreea de Sud și meciul s-a încheiat cu succesul României, 66-55.

Reprezentativa din Asia a început mai bine partida și a condus atât la capătul primului sfert (10-15), cât și la pauză (24-29). Românii au putut să întoarcă situația în repriza a doua, pe parcursul căreia au câștigat cele două sferturi, parțialul cu numărul trei fiind cel mai clar din toată partida (22-10). După 46-39 la finalul celor 30 de minute, diferența a devenit una formată din două cifre și în cele din urmă „vulturii” s-au impus cu 66 la 55, rezultat care îi trimite în meciul pentru locurile 5-6 cu învingătoarea dintre Lituania și Finlanda.

În primul 5 al României s-au regăsit Lucas Tohătan, Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Ștefan Grasu și Emanuel Cățe. Nu au prins deloc minute Georges Darwiche, Robert Stan și Alexandre Maticiuc.

Bobe Nicolescu s-a evidențiat cu 15 puncte (4/6 din interiorul arcului de cerc), 8 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, Edward Petrescu l-a urmat cu 11 puncte, 6 recuperări și 2 capace, iar Ștefan Grasu a adăugat 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Tricolorii au dominat lupta la recuperări, pe care au câștigat-o cu 45 la 29.

Un singur jucător din tabăra Coreei de Sud a fost în double figures la puncte. Junghyun Lee a fost cel mai eficient baschetbalist la acest capitol din tot meciul, cu cele 20 de puncte, alături de 4 recuperări și 3 assist-uri.

Ultimul meci pentru România la Universiada din Chengdu va fi duminică, 6 august, de la ora 06.00.

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!