Stiri Vulturi

Naționala României, izolată în hotelul din Valencia

Naționala României, izolată în hotelul din Valencia

Conform site-ului Federației Române de Baschet, delegația României este izolată în camerele hotelului Barcelo din Valencia.

Motivul pentru care "Vulturii" se află în izolare este faptul că la testele Covid-19 făcute de FIBA și autoritătile spaniole unul dintre membrii delegației a primit un rezultat neconcludent. 

În aceste condiții, naționala nu a putut efectua încă niciun antrenament în sala unde va juca împotriva Poloniei si Spaniei.

Referitor la situație, selecționerul Tudor Costescu a declarat (pentru sursa citată mai sus): 

Încă de la prima testare am avut cazuri pozitive, așa că am fost puși în gardă. Practic activitatea noastră în cantonament a fost ghidată de reguli epidemiologice și nu sportive. Am făcut antrenamente pe grupe, am izolat sportivi pe grade de risc. Pregătirea mea nu este în acest domeniu și a trebuit să urmăm îndeaproape sfaturile specialiștilor, iar când acestea nu au venit, am improvizat. Din păcate, toți sportivii au fost afectați de aceste măsuri, toți având în aceste zile perioade de inactivitate mai lungi sau mai scurte, de la o zi la 6 zile, din rațiuni medicale. Și antrenamentele le-am desfășurat pe grupe un timp, așa că n-a fost ușor să ne atingem obiectivele de pregătire. De aceea am uneori senzația că pedalez în gol! Ce clădim în 1-2 zile se dărămă în următoarea...E clar că lipsa de continuitate și de predictibilitate ne afectează pregătirea sportiva. Faptul că suntem lipsiți de ceva timp șî de aportul unui membru indispensabil al staff-ului tehnic complică și mai mult lucrurile.

Totuși, în ciuda celor întâmplate, Costescu afirmă că atmosfera în sânul echipei este una pozitivă. 

Mă bucur să constat că sportivii și-au păstrat entuziasmul și atitudinea bună. Mulți dintre ei au trecut și prin momente delicate, dar mental par a fi pregătiți de jocuri. Avem în echipă în acest moment și trei debuntanți așa că trăirile acestora sunt, probabil, și mai intense. Rămâne de văzut ce resurse energetice si abilități tehnico-tactice vom putea arunca în joc la momentul meciurilor. 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!