Stiri Vulturi

Naționala U16 masculină a României a pierdut duelul cu Ungaria

Naționala U16 masculină a României a pierdut duelul cu Ungaria

Vineri, 19 august, echipa națională U16 masculină a României s-a duelat cu Ungaria în duelul pentru locurile 13-16 la Campionatul European, divizia B, organizat în Sofia, Bulgaria. Maghiarii au dominat repriza secundă și s-au impus la o diferență de 18 puncte: 74-56.

România: Denis Bădălău, Mihnea Ilie, George Angelian, Șerban Horga, Akos Szentkuti

Ungaria: Medard Engyel, Barna Buglyo, Botond Fonyo, Zsigmond Gyurk, Kolos Kekesi

Maghiarii au controlat începutul de meci și, în ciuda multiplelor acțiuni finalizate fără coș, conduceau cu scorul de 10 la 4, la jumătatea actului inaugural. Tricolorii au jucat bine în defensivă, însă au ratat aruncări ușoare în ofensivă, astfel că Emmanouil Papamakarios s-a văzut nevoit să ceară time-out. „Vulturii” au evoluat mult mai bine în următoarele minute și, conduși în atac de Luca Illes, au reușit să încheie primul sfert în avantaj: 18-14.

La fel ca în prima secvență, adversarii românilor au dominat începutul actului secund, reușind un parțial de 8-3 prin care au revenit la conducere. Horga, Andrei Buboiu și David Orbulescu au înscris trei coșuri, însă Gabor Lukacsi și Botond Pavlik au răspuns fiecare cu câte o triplă. Pe final, Orbulescu și Mihnea Ilie au marcat cinci puncte în mai puțin de 30 de secunde, iar România a intrat la vestiare cu un avantaj de o posesie: 34-32.

Bădălău, Orbulescu și Horga au înscris primele puncte ale României în repriza secundă și au dus scorul la 40-36. Au urmat mai bine de cinci minute în care tricolorii nu au mai reușit să marcheze, cu toate că au avut nenumărate ocazii. Adversarii au profitat de acest aspect și, printr-un run de 8-0, au preluat inițiativa asupra jocului. Papamakarios a solicitat un timp de odihnă și Melvin Dubuc a spart gheața pentru selecționata noastră, dar Fonyo a înscris un coș de la mare distanță prin care a dus-o pe Ungaria la cinci puncte diferență. În cele din urmă, la finalul penultimului act, scorul era 48 la 42 pentru elevii lui Peter Szolt Farago.

În debutul sfertului patru, Fonyo și Buglyo și-au trecut în cont câte o triplă, iar Ungaria s-a distanțat la 54-42. Juniorii noștri nu au renunțat la luptă, iar Szentkuti a redus din diferență, însă Gyurk a marcat și el de la mare distanță. Horga și Szentkuti au mai înscris cinci puncte dar a urmat o nouă triplă a maghiarilor. Tricolorii nu au mai avut forța să revină, iar Ungaria s-a impus cu 74 la 56.

Singurul baschetbalist în double-digits din tabăra noastră a fost Șerban Horga, care a adunat 12 puncte. De partea cealaltă, s-au remarcat Barna Buglyo (19 puncte, 8 recuperări) și Zsigmond Gyurk (13 puncte, 8 recuperări).

Sâmbătă, la ora 16, România va lupta împotriva Cehiei pentru clasarea pe locul 15.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!