Stiri Vulturi

O nouă prestație remarcabilă pentru Bogdan Popa

O nouă prestație remarcabilă pentru Bogdan Popa

România a obținut o victorie muncită în Slovacia, cu care și-a asigurat prezența în calificările pentru EuroBasket 2021. „Vulturii” au început mai greu partida de la Bratislava dar au revenit rapid și s-au desprins pe tabelă. Slovacia nu a cedat până la final iar elevii Tudor Costescu au avut emoții pe final dar scorul după 40 de minute rămas favorabil României, 77-74.

Bogdan Popa a fost cel mai bun jucător al României în meciul din Slovacia. Extrema de forță a terminat partida cu 14 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Baschetbalistul de la SCM Timișoara a terminat partida 0/1 de la 2 puncte, 4/5 de la 3 puncte, 2/2 de la linia de libere și fără posesie pierdută, acumulând un indice al eficienței de 20 de unități.

În ultimele trei partide desfășurate de România, Bogdan Popa a avut o serie activă de 12 coșuri de puncte marcate consecutiv. În meciul de la Ploiești cu Slovacia el a încheiat cu 3/3 de la mare distanță. Tot la Ploiești, în fața Ciprului, Popa a reușit să marcheze șase triple din tot atâtea încercări. În meciul decisiv din Slovacia a început cu trei coșuri consecutive marcate de la 3 puncte iar seria lui s-a oprit în sfertul secund când a ratat o aruncare la scorul de 31-23 pentru România.

Bogdan Popa a avut evoluții remarcabile pentru echipa națională a României în această fereastră din precalificările pentru EuroBasket 2021. El a încheiat cu medii statistice de 9.4 puncte, 2.2 recuperări și 1.4 pase decisive în 15 minute petrecute pe parchet. Mult mai remarcabil este procentajul său la aruncările de 3 puncte, 81.3%, după 13 reușite din 16 încercări.

De notat este faptul că România și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Ploiești, orașul natal al lui Bogdan Popa. Tânărul jucător român a fost susținut de familie la jocurile de acasă.

2 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Popa
    O surpriza plăcută uriasa! De urmărit în continuare băiatul, sper sa nu fi fost o întâmplare fericita.

    cu 4 ani în urmă (22.08.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Nu vreau sa fiu pesimistul de serviciu, dar…
    Statistica lui ofensiva spune si altceva, in 4 meciuri a avut urmatoarele cifre: 1/2 la 2 puncte si 13/16 la 3p!!! Da, procentajele sunt exceptionale, dar raportul dintre aruncarile de afara si cele din interior sugereaza o limitare absolut ingrijoratoare, inversa pentru un jucator de 2.13… Eu ma indoiesc foarte mult, ca avand doar arma asta (sutul de afara), va reusi sa reuseasca performante asemanatoare. Scoutingul este mult mai bun sau eficient in LNB, unde toata lumea stie pe toata lumea.
    Nu vreau sa fiu inteles gresit, as vrea ca realitatea sa ma contrazica, dar daca ma uit pe cifre si mai ma uit si la defensiva, revin la pesimismul de la inceput.

    cu 4 ani în urmă (23.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!