Stiri Vulturi

Prima experiență a unui meci oficial în Pitești Arena a fost un adevărat succes

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.02.2023

Prima experiență a unui meci oficial în Pitești Arena a fost un adevărat succes

La primul meci oficial din Pitești Arena, România a cedat cu scorul de 61-62 în etapa a cincea din faza a doua a pre-calificărilor pentru ediția din 2025 a EuroBasket. Tricolorii au fost în meci până la ultima posesie din joc, după ce în primele trei sferturi, cele două formații s-au anihilat reciproc.

Noua sală din Pitești s-a ridicat la nivelul așteptărilor, iar un meci al naționalei a fost prilejul perfect pentru a face o deschidere grandioasă acestei arene. Sala arată la fel de bine ca în imagini. Design-ul alb-violet al tribunelor oferă un contrast special, mai ales că acestea sunt culorile reprezentative pentru cluburile sportive din oraș.

La nivelul detaliilor tehnice, Pitești Arena îndeplinește toate condițiile unei săli modern de sport. Sonorizarea este excelentă, astfel că atmosfera creată de suporteri este resimțită din plin de actorii pe parchet. Organizarea la intrări a fost impecabilă, toată lumea fiind instruită ca la carte pentru a ușura accesul fanilor în sală. Nu în ultimul rând, facilitățile din interiorul sălii sunt la un nivel înalt, referindu-mă aici în principal la toalete și la magazine.

La meciul cu Bulgaria, în galeria României, s-au aflat mai mulți fani din Peluza Nord Pitești, principalul grup de suporteri ai echipei de fotbal FC Argeș. Aceștia au animat atmosfera în mai multe rânduri, în special în momentele în care Vulturii au venit aproape de adversari și aveau nevoie de toată susținerea publicului. Prezența atâtor oameni în tribune confirmă pasiunea Piteștiului pentru sport și principalul motiv pentru care orașul merită o asemenea sală modernă.

Pentru un jurnalist acreditat sunt create toate condițiile pentru o bună desfășurare a activității. Masa presei este amplasată într-un loc perfect pentru a urmări jocul fără a încurca sau a fi încurcat de suporterii din jur. Sunt puse la dispoziții cabluri de internet, prize, scaune confortabile și o intrare specială pentru accesul media. Am tras cu ochiul și la masa dedicată comentatorilor TV, iar lucrurile sunt la fel de puse la punct. Desigur, aceste lucruri țin de normalitate la un eveniment sportiv, însă în multe săli din România, aceste condiții sunt inexistente, așa că este plăcut să vedem că într-o asemenea arena nu există probleme.

Așadar, la prima impresie, Pitești Arena pare să fie un real succes și un motiv de bucurie pentru toată suflarea sportivă piteșteană. Faptul că naționala a luptat de la egal la egal preț de 40 de minute în fața unui adversar puternic, nu putea decât să înfrumusețeze această experiență. Am plecat plăcut surprins spre casă după acest joc și încântat de faptul că într-un final, avem parte de un asemenea loc de desfășurare al evenimentelor sportive în județul Argeș.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Pitesti Arena
    Si noi ne-am simtit bine in sala. Se vede ca s-a tinut cont de standarde in proiectare si executie. Pana la urma si pentru locurile de parcare s-au gasit variante satisfacatoare (cu bani sau gratuite).
    Arena va fi un plus evident pentru activitatile sportive si cultural-artistice din sud-Muntenia.
    Si poate in viitorul apropiat echipa de baschet va progresa si ne va bucura cu jocuri bune in cupele europene si intr-o finala de campionat.

    cu 1 an în urmă (24.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    "Deci" se poate
    si civilzat, racordat la secolul XXI ( 21 pentru unii ). Cu atit mai mare regretul ca nu am putut urmarii F8 masculin din aceasta sala. Dar nu e timpul pierdut...poate la anul.
    Am uitat ca intre-timp probabil se va inaugura si noua Sala de la Constanta si se va dori spalarea "pacatelor". Potul va fi in crestere... Depinde ce vor prefera cei din ferebeu, "Ochii lui Dobrin " sau "Roze de Murfatlar" !

    cu 1 an în urmă (24.02.2023)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      Intarzie
      Desi lucrarile au inceput cam in acelasi timp: in apr 2020 -Pitesti si respectiv in mai 2020 - Constanta, cei din urma sunt la jumatatea constructiei, desi CNI asigura finantarea. Cred ca peste 2 ani vor termina - daca nu se razgandeste constructorul:)

      cu 1 an în urmă (24.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!