Stiri Vulturi

Primele roade ale regulii U23 din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
25.10.2017

nationala romaniei baschet convocari

Noul selecţioner al „Vulturilor”, Zare Markovski, a anunţat jucătorii cu care România va ataca preliminariile Campionatului Mondial din 2019.

În lotul lărgit al naţionalei se află mai mulţi jucători foarte tineri, care au beneficiat recent de minute în Liga Naţională, graţie noii reguli implementată de FRB în acest sezon, potrivit căreia un jucător român de U23 trebuie să se afle pe toată durata primului sfert pe parchet.

Astfel, Nandor Kuti, Bobe Nicolescu, Radu Vîrnă, Lucas Tohătan şi Basti Ionescu se află printre cei 15 jucători selecţionaţi de Markovski pentru dubla cu Italia şi Olanda.

Nandor Kuti a jucat în toate cele trei partide de LNBM de pănâ acum pentru U-BT Cluj-Napoca şi a adunat medii de 3,3 puncte, 1,7 recuperări şi 1,7 intercepţii în 23:40 minute pe meci.

Bobe Nicolescu a evoluat şi el în cele trei partide din Liga Naţională ale celor de la CSM CSU Oradea. El a strâns medii de 4 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive în 17:47 minute pe parchet.

La lot a fost chemat şi colegul lui Nicolescu, conducătorul de joc Basti Ionescu. Acesta a strâns o medie de 3 puncte pe meci în două partide de Liga Naţională.

Radu Vîrnă este unul dintre cei mai în formă „juniori” din Liga Naţională. El a strâns o medie de 6,3 puncte şi 2,7 pase decisive în trei meciuri în Liga Naţională.

Lucas Tohătan este surpriza din lotul „vulturilor”. Puştiul celor de la BC SCM Timişoara a jucat în ambele meciuri de campionat pentru bănăţeni şi a adunat o medie de un punct pe meci.

De asemenea, pe lângă cei cinci componenţi ai naţionalei ce provin din campionatul intern, printre cei selecţionaţi se mai numără alţi doi tineri: Emi Căţe şi Rareş Uţă. Amândoi evoluează în Liga a doua din Spania.

România va juca primul meci la Torino, împotriva Italiei, pe 24 noiembrie.

*foto: Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hony :

    bravo!
    bravo, baieti! Felicitari! Asteptam sa vedem si mai multi!

    cu 6 ani în urmă (26.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca chair 13 :

    regula
    Unde sunt acum cei caresareau in sus nu de mult cand era vorba de introducerea regulii cu un jucator U23 pe parchet?

    cu 6 ani în urmă (26.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!