Stiri Vulturi

Radu Vîrnă și Rareș Uță, convocați la naționala României, în urma accidentărilor din ultima perioadă

Radu Vîrnă și Rareș Uță, convocați la naționala României, în urma accidentărilor din ultima perioadă

Federația Română de Baschet a anunțat pe canalele de social media înlocuitorii lui Marcu Badiu și Bobe Nicolescu, în lotul lărgit pentru duelurile cu Spania și Israel din calificările pentru EuroBasket 2021.

Astfel, Radu Vîrnă de la CSA Steaua și Rareș Uță de la U-BT Cluj vor lua locul celor doi baschetbaliști care  s-au accidentat destul de grav în ultimele săptămâni.

Anunțul a fost făcut pe contul de instagram al FRB, prin două clipuri interactive:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Federatia Romana de Baschet (@frb_romania_basketball) on

În partida în care Marcu Badiu a suferit o accidentare, Vîrnă a fost la rândul său lovit. Acesta s-a tăiat în zona pometelui, a ratat meciul cu U-BT Cluj, dar cel mai probabil este vorba de o accidentare ușoară, motiv pentru care a fost convocat la lot. Vîrnă are în acest sezon medii de 6,8 puncte și 3,1 recuperări în 13 meciuri.

De partea cealaltă, Rareș Uță a fost principalul jucător U23 al lui U-BT, în absența lui Nandor Kuti, accidentat la începutul acestui sezon. El a strâns 2,5 puncte și 2,5 recuperări în 8:21 minute în cele 14 meciuri jucate în acest sezon de LNBM.

Drept urmare, lotul României va arăta în felul următor:

Poziția 1: Giordan Watson (CSM CSU Oradea), Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea), Tudor Gheorghe (BCM U Pitești), Lucas Tohătan (CSU Sibiu)

Pozițiile 2/3: Kris Richard (CSM CSU Oradea), Mirel Dragoste (SCM Timișoara), Radu Vîrnă (CSA Steaua), Dragoș Diculescu (SCM U Craiova), Radu Paliciuc (CSU Sibiu), Mihai Măciucă (BCM U FC Argeș Pitești)

Pozițiile 4/5: Emi Cățe (UCAM Murcia), Alex Olah (Breogan), Bogdan Popa (SCM Timișoara), Bogdan Țibîrnă (SCM U Craiova), Rareș Uță (U-BT Cluj).

Partida cu Spania se joacă joi, 20 februarie, la Cluj-Napoca, pentru ca apoi România să se deplaseze pe terenul Israelului, pentru meciul de luni, 24 februarie.

*foto: sportpictures.eu  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!