Stiri Vulturi

Răzvan Cenean: “Am mare încredere în această generație de sportivi”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.06.2014

Antrenorul echipei naționale U18, Răzvan Cenean a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial a Federației Române de Baschet în care a vorbit pregătirea echipei pentru Campionatul European Divizia B ce va avea loc la Sofia între 24 iulie și 3 august.

Pentru început, antrenorul a discutat despre șansele echipei noastre la acest turneu final, România fiind repartizată într-o grupă cu Suedia, Luxembourg, Ungaria și Olanda:

„Ne aflăm deja în plină perioada de pregătire și vă pot spune cu certitudine că vom aborda toate meciurile de la Campionatul European la victorie. Momentan, nu ne putem forma o opinie clară asupra evoluțiilor noastre de la turneul final european din Bulgaria deoarece nu avem deocamdată în pregătire toți jucătorii convocați. Astfel, nu putem face o evaluare corectă și reală privitoare la șansele noastre, dar va pot spune că ne-am propus să dăm totul pe teren.”

Răzvan Cenean a vorbit despre adversarele din grupă:

„Cele mai puternice adversare ale noastre din Grupa B sunt fără îndoială echipele Suediei și Ungariei, care în urma cu doi ani au jucat finala mică la Campionatul European de la aceeași generație. Nu trebuie neglijate, însa, nici Olanda, care a prezentat echipe puternice la ultimele Campionate Europene, clasându-se în primele 8 în ultimii 3-4 ani, dar nici Luxemburg, o echipă fără prea mari veleități, dar foarte bătăioasă.”

Tehnicianul a prezentat și programul de pregătire dinaintea acestui turneu final:

„Până în data de 8 iulie ne aflăm la Cluj-Napoca, unde vom și disputa două meciuri amicale cu echipa divizionară Universitatea Cluj, nou promovată în LNBM. Apoi vom pleca in Ungaria, unde avem programate alte două jocuri amicale cu reprezentativa similară în 9 și 10 iulie. Revenim în tara și în perioada 11-14 iulie vom merge în pregătire la Timișoara, iar în perioada 15-18 iulie vom face deplasarea în Serbia, la Novi Sad, unde vom susține alte două meciuri amicale în compania Elveției și Danemarcei. Cam ăsta este programul creionat până la plecarea spre Sofia. Referitor la nucleul naționalei, pentru noi toți jucătorii aflați în pregătire sunt foarte importanți. Unii dintre ei fac parte din loturile echipelor din Liga 1, alții sunt legitimați la echipe cu renume din campionate puternice din străinătate iar alții au confirmat în Campionatele Naționale. Din punctul meu de vedere, oricare dintre acești jucători pot să ajute echipa în jocurile care le vom disputa la turneul final și fiecare trebuie să fie conștienți că trebuie să dea randament maxim pentru a obține rezultate notabile.”

Răzvan Cenean a dezvăluit plusurile și minusurile reprezentativei pe care o conduce:

„Consider că valoarea individuală a jucătorilor precum și unitatea grupului sunt principalele arme. Așa cum am mai spus, este important să fim o echipă, în care fiecare component să dea ce are mai bun. Sa joace la potențialul maxim!

Aici, la minusuri, putem puncta faptul că există o diferență calitativă foarte mare între meciurile internaționale din cadrul unui Campionat European și jocurile din Campionatele Naționale. Este vorba de o mare diferența calitativă, cât și mentală. Tot aici aș adăuga și faptul că nu am avut la dispoziție de la începutul pregătirii tot lotul de jucători convocați...” (Emanuel Cate, Rareş Uta și Bogdan Popa, urmează să se alăture lotului tricolor de la 1 iulie, ei evoluând în străinătate)

Răzvan Cenean a terminat interviul arătându-și încrederea în echipa pe care o conduce:

„Am mare încredere în această generație de sportivi. Dacă nu credeam în potențialul lor, nu aș fi acceptat să fiu antrenorul principal al acestei echipe naționale.”

foto:frbaschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marvashar :

    nesimtirea gonflatilor
    e greu sa digeri 50 de puncte intrun sfert la U20 lucru care te face la declaratiile de dupa joc sa dai vina pe relaxarea jucatorilor, ca si cum nu ai fost acolo ca antrenor,la fel ca si in primele trei sferturi!!!BA ai fost acolo si nu ai avut nici o reactie cum nu o ai niciodata, cind echipa ta este surprinsa,pentru ca asta se invata greu mai ales ca temperamentul nu te ajuta.E greu sa recunosti ca pe Neagu nu sti sa-l faci sa joace pentru echipa si cind i-ti frige buza sa te scoata din lipsa specifica de idei,prin ceva nativ,lucru care sigur nu-l intelegi si atunci dai vina pe accidentari cind a venit la lot!!!, dar chiar putina jena nu ai?La U14,16 era bun, remarcat, medaliatla mai multe Turnee finale,Best five si cel mai bun marcator al turneului.DAr tie iti plac soldatii ascultatori care nu raspund la jignirile pe care le aduci fiind dupa mine un frustrat deci si obisnuit cu razbunarile "ascunse".DAR E MAI BUN onea,ca tot urarile din videoclip ereau adresate clubului tau!aaaaaaaaaaaaaaaApropo cite locuri ai primit ca sa te sacrifici sa vi la lot!

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!