Stiri Vulturi

România a debutat cu un succes clar la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B

România a debutat cu un succes clar la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B

România a început cu dreptul participarea la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B, scor 76-45 joi seara (11.08) cu Irlanda, la capătul unei dispute în care a condus de la început până la final. Tricolorii vor juca următorul meci din Bulgaria la nici 24 de ore distanță, cu naționala Finlandei.

România: Akos Szentkuti, Șerban Horga, Șerban Jeles, George Angelian, Denis Bădălău

Irlanda: Tomas Kennedy, Harry Scully, Fortune Igbokwe, Jakub Malecki, Pharrell Osagie

Tricolorii au început în forță și aveau 8-0 după puțin peste două minute, Akos Szentkuti finalizând cu layup după o intercepție și adversarii cereau primul time-out. Avantajul a urcat în premieră la unul format din două cifre pe pătrunderea lui Horga, 10-0, primul punct al irlandezilor venind prin Scully de la linia de fault, tot Horga marcând din colțul terenului pentru a reface diferența de +10. Bădălău l-a căpăcit spectaculos pe Malecki la 15-6, Horga urmând apoi cu o reușită, dublată de dunk-ul lui Angelian, iar avantajul tricolorilor era unul important după 10 minute, scor 21-6.

Două intercepții au avut „vulturii” în primele secunde ale sfertului secund, Angelian și Pârâu modificând situația de pe tabelă la 24-6. Kennedy, de la distanță, și Mac Criosta din acțiune au pus următoarele puncte pentru irlandezi, Mihnea Ilie replicând în urma unei recuperări ofensive și apoi oponenții au punctat din nou de trei puncte, prin Mac Criosta (28-14). Tricolorii au fost aproape să pună 20 de puncte între la jumătatea sfertului (32-14), moment în urma căruia Gbinigie și Osagie au contribuit pentru un run al irlandezilor și scorul devenea 32-20, în cele din urmă la pauză fiind 34-22 pentru România. „Vulturii” au terminat prima repriză cu 12 intercepții, dar cu un procentaj dezastruos de la distanță, 8%.

Tripla lui Jeles a deschis repriza a doua, iar apoi Horga devenea primul jucător de pe teren în double figures cu coșul său la 39-22. Tricolorii s-au apropiat din nou de pragul celor 20 de puncte între, apoi Igbokwe reușind să-și înscrie cele două libere (41-26), urmat în partea cealaltă a terenului de Melvin Dubuc, irlandezii ajungând peste câteva atacuri iar la linia de fault, dar Igbokwe și-a ratat de data aceasta încercările și Jeles făcea 45-29. România s-a putut duce în cele din urmă la +20 pe o fază rapidă încheiată cu coșul lui Jeles, 49-29, pentru ca la finalul sfertului trei să fie 53-33.

România a continuat să se desprindă și cu three-point play-ul lui Orbulescu se făcea 60-37, moment în care doar un singur jucător din tabăra tricoloră care a prins minute pe parchet n-a putut încă să înscrie. Apărarea foarte atentă a „vulturilor” a ajutat la noi intercepții sau posesii pierdute din partea irlandezilor, aceștia din urmă cerând time-out la 62-39, după care Illeș punea două puncte de la linia de fault. Cu puțin sub patru minute înainte de final Dubuc făcea 68-42, diferența fiind în cele din urmă de 31 puncte, scor 76-45.

Tricolorii vor evolua vineri, 12 august, cu Finlanda începând cu ora 16.00. Partida va putea fi urmărită pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Mihnea Ilie a fost principalul marcator al României, cu 14 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, urmat de Șerban Jeles (13 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții) și Șerban Horga (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive). Naționala României a avut la final 23 de intercepții și 10 jucători au putut înscrie cel puțin un coș.

Cillian O'Connell (9 puncte, 3 recuperări), Tomas Kennedy și Jakub Malecki (ambii câte 7 puncte) au condus lista marcatorilor pentru Irlanda.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!